lpg de geç çalışıyor.benzinde hemen çalışıyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cess
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cess

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm herkese.arabam sıralı sistem.lpg de iken ilk çalıştırma da motora benzin gittiği halde geç çalışıyor.ama aracı sadece benzine alsam ilk çalıştırmada şak diye alıyor.en soğuk havada bile.ama tam tersi yazın arabayı gaz da stop ettirsem, 2 saat sonra çalıştırsam 4-5 sn bekle ancak çalışıyor.yorumlarda okuduğum kadarıyla lpg regülatörü, arabayı normal olarak lpg de iken stop ettirdiğimiz için bi miktar gazı motora kaçırıyormuş ve sonraki çalıştırmalarda benzin gaz karışımı motora gitttiği için motor boğuluyormuş ondan geç çalışıyor diyolar.yani sorun lpg regülatörü.bana da mantıklı geldi ama başka düşünceleri olan varssa lütfen yazsın..her seferinde marş sesini dinleye dinleye bıktım.lütfen yardım edin..:(

Halil Bey, sorun sizin dediğiniz gibi regülatörden de olabilir ancak benim aklıma şu geldi.
Benzin LPG'ye göre daha yanıcıdır.Ateşleme sistemindeki bir aksaklık benzinle çalışmada pek göze batmazken LPG'de kendini belli eder.Aracınızın ateşleme sistemine (bujiler, buji kabloları, bobin) baktırmanız da yararlı olabilir.

Halil Bey, sorun sizin dediğiniz gibi regülatörden de olabilir ancak benim aklıma şu geldi.
Benzin LPG'ye göre daha yanıcıdır.Ateşleme sistemindeki bir aksaklık benzinle çalışmada pek göze batmazken LPG'de kendini belli eder.Aracınızın ateşleme sistemine (bujiler, buji kabloları, bobin) baktırmanız da yararlı olabilir.

benzinin daha yanıcı olduğunu biliyorum.benim sorunum, ilk mesajımda yazdığım gibi, araba sıralı sistem yani mantıken ilk çalışmada benzinle çalışıyor zaten.öyle değil mi? o zaman niye hemen çalışmıyor.ama lpg yi devredışı bıraktığımda dediğim gibi hemen çalışıyor.bu ikisi arasında benim bilmediğim bişey mi var? daha önce bujiler değişmişti , ama bi değişiklik olmadı.lütfen bana bir akıl verin.

benzinle calisrken motor soguk rahat calisyor sonra gaza geciyor,ama stop edince tekrar calistirdiginda benzindemi zor calisiyor?

benzinle calisrken motor soguk rahat calisyor sonra gaza geciyor,ama stop edince tekrar calistirdiginda benzindemi zor calisiyor?

evet selim abi.arabam sıralı sistem lpg li.yani mantıken lpg devrede iken ilk çalıştırma da motor benzin ile çalışıyor ama geç çalışıyor sorunum bu yani.mesela yazın arabayı lpg devrede iken stop ettirsem, 2 saat sonra çalıştırsam 4-5 sn bekle ancak çalışıyor.ama tam tersi arabayı lpg göstergesindeki düğmeden sadece benzine alsam ve öyle stop ettirsem,sonra ki ilk çalıştırmada şak diye alıyor, en soğuk havada bile yani manuel olarak benzinle çalışırsa sorun yok.bunu da her zaman elle mi yapacam.o zaman sıralı sistemin özelliği kalmıyor.yorumlarda okuduğum kadarıyla lpg regülatörü, arabayı normal olarak lpg de iken stop ettirdiğimiz için bi miktar gazı motora kaçırıyormuş ve sonraki çalıştırmalarda benzin gaz karışımı motora gitttiği için motor boğuluyormuş ondan geç çalışıyor diyolar.yani sorun lpg regülatörü.bana da mantıklı geldi ama başka düşünceleri olan varssa lütfen yazsın..her seferinde marş sesini dinleye dinleye bıktım.

pekii lpg derece ayari ile sorun olmasin??? sonucta lpg diyelim tankdan gelirken 30 derece motor suyu il isitiliyor,diyelim motor ama 20 derece o zaman benzine gecmezmi?yani soguk oldugundan dolayi??yani lpg calisma problemi

reglatöre baktir derim lpg den pek anlamam ama sitem olarak düsünüyorum..birde isi ayari...ne zaman devreye girecegi.

pekii lpg derece ayari ile sorun olmasin??? sonucta lpg diyelim tankdan gelirken 30 derece motor suyu il isitiliyor,diyelim motor ama 20 derece o zaman benzine gecmezmi?yani soguk oldugundan dolayi??yani lpg calisma problemi
20 derece olsun abi,farketmez ki bence,yani şöyle;motor ısınana kadar (kaç dereceye ayarlı ise 30 olur 35 olur),motor benzin ile çalışmıyor mu.yani ben sıralı sistemin özelliği olarak öyle olması gerek diye biliyom.yani motor ısınınca gaza geçiyor.lpg göstergesinde de benzin ile çalışıyor gözüküyor zaten.ama bu şekilde araba şak diye çalışmıyor.ama lpg yi devredışı bıraksam yani arabada lpg takılı değil arabada öyle düşün, bu durumda araba benzin le çalışıyor ve şak diye alıyor marşı.
yani iki durumda da benzinle çalışıyor aslında ama birinde marş süresi uzun birinde kısa.sorun bu.
ama gösterge beni aldatıyor da; araba gaz ile çalışıyorsa onu bilemem.ama gösterge öyle demiyor çünkü benzin ışığı yanıyor turuncu renkte ve gaz ışığı da yanıp yanıp sönüyor yeşil renkte.yani diyor ki şu an benzinle çalışıyorum biraz dan otomatik olarak gaza geçecem ısınınca.
valla sorunum bu abi.anlamadım nerde problem.

hata reglatörde..ayarinda..gaz ile benzinde boguyor..sen diyorsun lpg yi kapatip benzinle calistirsam hemen aliyor..yani benzinde gazda aliyor ve boguluyor

bujinin tırnak yapısını değiştirsen lpg için olandan taktırsan

Geri