lpg de araç çalıştırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yigit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yigit

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
98 model astra klasik aracımda tek nokta enjeksiyon brc lpg var,suana kadar hep lpg ayar dugmesı ortada sekılde benzınde calıstırıp bellı mıktar gaz verdıkten (devir 2000 ve ustu) sonra arac otomatık gaza gecıyor.eger aynı sekılde tek nokta kullanan varsa aracımı dırekt lpg de calıstırabılırmıyım?bır sorun olurmu?

Valla ilk çalıştırmada aracın özellikle motor sıcakken lpg de çalışabildiğini biliyorum.Hatta yazın çok sıkıntı olmadan aracın direkt olarak lpg de çalıştırılabildiği de duydum.Ancak motorun ilk çalıştırmada benzinde olmasının motor ömrü için olumlu etkiye sahip olduğunu biliyorum.Ben aracınızı önce benzinde çalıştırmanızı hatta ara ara mesela 30-40 km kadar benzinde yol almanızı öneririm.

Valla ilk çalıştırmada aracın özellikle motor sıcakken lpg de çalışabildiğini biliyorum.Hatta yazın çok sıkıntı olmadan aracın direkt olarak lpg de çalıştırılabildiği de duydum.Ancak motorun ilk çalıştırmada benzinde olmasının motor ömrü için olumlu etkiye sahip olduğunu biliyorum.Ben aracınızı önce benzinde çalıştırmanızı hatta ara ara mesela 30-40 km kadar benzinde yol almanızı öneririm.
:good:lpg cinin dedıgı bana soylıyım erger aracın calısmassa benzınde sayet benzınde sorun varsa aracı dırek calısması ıstersen dugmeye basık calıstırdıgımızda dırek lpg ıle calıstırısın dedı oda zor durumlarda yap dedı ıı olmadıgını ılk calıstırmalarada arbana zarar vercegını soledıı

Son düzenleme:
dırek lpg de calıstırmak ıyı degıl tavsıye etmıyorum. bazı araclarda mars surseını uzatıyor (opelde uzamıyor ama) bırde kısın dırek gazda calıstırınca beyın donup kalıyor arac ne benzınde ne gaz calısmıyor

abi iyi bişey olsaydı zaten lpg firmaları sıralı sistemin direk lpg ile çalışanını yaparlardı. motor ömrün azalıyor, marş süren uzuyor, geç ısınıyor... belki daha çok zararı var ama bilmiyorum. en iyisi orjinali...

koruma amaclı dırek zaten lpg de calısmaz
ancak 2000 devırde yada 4000 devırde ayarlarsın fark etmez gecebılır
yada benzınden calıstıktan sonra lpg ye gecebılır
makul sevıylerde 30 derece uygundur
hemen gecsın az yaksın gıbı bahanelerle 10 dereceye dusurmek son derece yanlıs ve zarar vermektedır saygılar..

Geri