evde kullanmakta olduğum nicd bataryalı vidalama aletinin akuleri bitince youtube den gördüğüm modifikasyonu yapmak istedim. onlarca video seyrettim. elemanlar nicd pilleri çıkartıp li-ion pil koyup kullanmaya başlıyorlar. hevesle aliexpress den 4 adet icr samsung 18650 pil, şarj aleti sipariş ettim. bunlar gelinceye kadar evdeki laptopun pillerin kullanmak için pilleri çıkartıp şarj ettikten sonra akülü vidalamaya taktım. canavar gibi çalışmaya başladı alet. şans eseri denk geldiğim forumdaki bir konuda bu pillerin patlama ihtimalinin yüksek olduğunu okuyunca araştırma yaptım. akülü vidalama da kullanıp patladigini yazan görmedim ama elektronik sigaralarda sanırım patlayan birhayli fazla. Laptop tan çıkan piller sağlam ve kullanılabilir gözüküyor ama okuduğum yazılarda pillerin döngü süreleri dolduğu için patlama riskini ortadan kaldırmak amacıyla pc üreticilerinin bilerek bataryayı safdisi ettiklerini yazmışlar. pil riskli hale gelince pil üzerindeki elektronik devre pili şarj almaz hale getirip devreden cikartiyormis. Kısa devre yapmak kesin patlamasına sebep olur. Hadi bunu dikkat ettim bu riski eledim. şarj sırasında ısınır patlar demişler hadi bunuda sürekli kontrol ederek eledim desem asiri deşarj durumunda patlama riski var dediklerinden kullanmaya çekindim açıkçası. 12v luk akülü vidalamaya 3.7v dan 4 pil takmayı düşündüm. vidalama sırasında çekeceği akım ile pillerin aşırı deşarj sonucu patlama riski yasarmiyim diye bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Laptop pilleri eski olduğundan patlama riski yüksekse onları kullanmam ama yeni sipariş ettiğim hiç kullanılmamış pilleri akülü vidalamada kullanayım mi yoksa hepsini çöpe atmak mı gerekir. Eski vidalama aletini Lithium-ion pil dünüşümü yapipta sorun yaşayan yada sorunsuz kullananlar varmı arkadaşlar?
Huawei ascend mate 7 - Tapatalk
Huawei ascend mate 7 - Tapatalk