Lastikteki iz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bimmer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bimmer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar geçen hafta memlekete gitmiştim. hazır gitmişken kışlıkları çıkarıp yazlık tekerleri taktık. 2-3 gün öyle gezdikten sonra bugün ankaraya döndüm. yolda bi ara mola verdim. gözüm tekerlere takıldı. lastiğin kenarları yol izi olmuş, sihahlaşmış. dedim herhalde lastiklerde az hava var. dıştan iz yaparsa hava az, ortadan yaparsa fazla hava var olayı. sonra yol kenarında bi lastikci de durdum. havalarını ontrol ettirdim hepsine 37 basılmış. lastikci çok hava basınca da dışdan iz yapacağını söyledi ve önleri 30 arkaları 32 olarak ayarladı. ankaraya vardığımda baktım ki teker hala sıştan iz yapıyor...sizce neden olur?

o ızler yazın sıcak havada lastıklerın erıyen yerıdır
buda keskın vırajlarda donuslerde cok olur sıcak asvaltta sert donusler lastıgın yumusak yanagını yakıyor
ben bır takım lastıgı o sekılde yaktım alanya aksekı rampalarında
yapacak bısey yok o sekılde kullanacaksın

o ızler yazın sıcak havada lastıklerın erıyen yerıdır
buda keskın vırajlarda donuslerde cok olur sıcak asvaltta sert donusler lastıgın yumusak yanagını yakıyor
ben bır takım lastıgı o sekılde yaktım alanya aksekı rampalarında
yapacak bısey yok o sekılde kullanacaksın

ya iyide konyadan çıkarken kar yağıyordu ankarada da hava baya soğuk...

sen yaz lastıklerını taktım demıssın
daha once olmadıgına emın mısın cıkarmadan once ??
ayrıca anlattııgm yanma ızlerı yoksa yoldakı mazot yada bır maddeden dolayı lastık rengı ız gıbı gorunebılır
lastıkları arap sabunu ıle temızleyıp tekrar bakmak lazım

yazıma ekleme yaptım onada bak derım

sen yaz lastıklerını taktım demıssın
daha once olmadıgına emın mısın cıkarmadan once ??
ayrıca anlattııgm yanma ızlerı yoksa yoldakı mazot yada bır maddeden dolayı lastık rengı ız gıbı gorunebılır
lastıkları arap sabunu ıle temızleyıp tekrar bakmak lazım

öyle bişey değil elimle kontrol ettim...bas basa bu lastiğin havasını az bastığımızda olan iz. işin garip tarafı 37 hava vardende o izler vardı 30 varken de....

ozaman lastık bır sekılde deforme olmus malesef.....

başka bi fikri olan?

havayı uzun yolda eksiltiysen lastik sıcakken bence yine düzenli bir ayarlama olamamıştır ondan kaynaklanır bence.

Geri