O yağ kaçagı yüzünden bende şanzımanı indirttim ,20 ytl idi keçe.takarken şanzıma neyi oturtamadıysalar liftte şanzıman hatası verdi yok bişi dediler 1 hafta sonra şanzıman darmadagın oldu.Servis bizden değil dedi ,sonra İNSANCA konuşup şanzımanı kendilerine komple değiştirttik.Şanzıman geldi ve taktılar ,çıkma şanzıman.Ama bostancının meşhur otomatik şanzımancısı usta revize etmeden göndermiş şanzımanı.Belkide 300.000 km de idi şanzıman ve öylece takın demiş.Servistende 2000 ytl almıştı.O şanzıman 5 ay gitti ve şuanda araba yatıyor 1 haftadır.D ye alınca araba yavaş kalkıyor ama diger viteslerde sorun yok.Arkadaşım sağolsun aynı şanzımandan gönderdi ama selonoidleri yok.Benim şanzımanın selonoidleri kullanacagım.Bu memlekette şanzımandan anlayan ADAM gibi usta var mı ? At hırısı değilde usta olan bir usta varsa bildiginiz haberim olsun lütfen.
Telefon edip soruyorum yanlış gelen 2 mercedes şanzıman var elimde kaça alırsın diyorum 500 ytl diyor.Benim şanzımanı kaça yaparsın diyorum 1700 ytl diyor.Revizyon 1700 ytl , şanzıman + diferansiyel otomatik mercedes şanzımanı 500 ytl.Tamam ticaret yapında ticaretinde bir ahlakı var.Bu memlekette otomatik vites almak akıllı adam işi değil.
Gelen şanzımanı söktüm-dağıttım , bunun içinde bu kadar ustalık isteyen dahilik gerektirecek ,bu ustaların 2000 ytl isteyecekleri komplike bir sistem de yok..Service manualleri indirip en sonunda kendim yapacagım herhalde..
Araba ilk aldıgım zaman yağ yakıyordu ,araştırdım yağ segmanı için 1500 ye mal olur dediler ,pistonlarda değişirse 2000-2500 gibi bir rakam tutar dedi 5-6 servis.Sonra seğman ve pistonun takım halde 145 ytl oldugunu nette buldum.Gidip blok hariç aklınıza gelen ne varsa aldım.hepsi 890 ytl tuttu.400 rektifiye tuttu ,toplam 1500 ytl ye motoru a dan z ye sıfırladım.Onlara yaptırsam 5000 ytl isterdiler herhalde.Sunroof çalışmıyordu ,abi 600 ytl den başlar dedi 1000 ytl ye kadar çıkar dedi usta.İyi kalsın dedim ,evde geldim söktüm ,düğme oksit yapmış , 7 ytl kontak spreyi ile iş çözüldü.
Klima çalışmıyordu , 1500 ytl dediler ,pendikte arkadaşa gittim ,söktü 180 ytl ye mal olur dedi ,gaz dolumu dahil..Onuda hallettim.Şimdi bu ne bicim servis anlayışı ne tür bir tamircilik zihniyeti anlamak zor.Beni tamirci etti bu servisler (Sözüm meclisten dışarı)