Köprü sırasında ya da sıkışık trafikte insanların duygularını sömüren dilenciler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozzyouz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O

ozzyouz

Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bu adamlara acıyayım mı diyorum .. kesinlikle acımam adamlar artık ticaret gibi görüyor.. Adamın eli ayağı tutuyor gayet sapasağlam dilencili yapıyor... insanların duygularını sömürüyorlar,rezillik kadınların kızların camlarına elliyorlar ablacım mablacım ayak yapıyorlar zorla para koparıyorlar had ibi kere olsa tamam... ama adamalr her gün trafikten faydalanıyor hep aynı kişiler hadımköy sapagını bilenler varsa ben oradan bizim okula giderken baya bi sıkıntı yaşıyorum .. adama ters bir şeyde demek istemyorum pis görünümlü basımızı sıkıntıya sokmamak için ...ama işte bu gibi insanlardan nası kurtulmak lazım her gün 1 ytl versen bitersin be nie vereyim para kolaymı kazanılıyor ki nie verme istiyacı hissedeyim böyle tiplere gerçekten ihtiyacı olsa çalışsın çalışanmıyorsa verelim ... yazık ülkemizin bu haline

ülkemin insanı en aşağıdan en yukarıya kadar kolay kazanmanın tadını meziyet saydığı sürece bu durumlarla yaşamaya alışmalıyız değilmi ?

Bu ülkenin en büyük sorunu duyguların sömürülmesi değilmidir? Osman Beyin dediği gibi kolay para kazanmayı bir meziyet sayıyoruz. İnsanların para kazanırken alınlarının terlemesi lazım. Bir ekmek parası isteyenlere ekmek versek almıyorlar yada alıp biz arkamızı dönünce atıyorlar.

bende çalışıyorum bizde emir kuluyuzde geçgit :) en güzeli

sülük gibi yapışıolar babacan =))

Bir tarfta böyle insanlar. Bir tarafta 77 yaşında yüz kiloluk kağıt yüklü arabasını çekmek için hayat ta dilenmeden yaşamak için didinen bu ülkenin kadını.

evet hepsi kolay para kazanmanın peşinde 1 yıl önce kapımıza kadın bir dilenci geldi eli ayağı sağlam,sağlıklı.para istedi annem çıkmıştı kapıya.elin ayağın sağlam git çalış kazan dedi vermedi.yan komşumuz da öğretmen ağzı iyi laf yapıyor.biz vermeyince gitti onun kapısını çaldı.açtı kapıyı.dilenci para istedi."gel şu camlarımı sil 50 milyon veriyim dedi gerçekten de verirdi.kadın hiçbirşey söylemeden bindi asansöre gitti.:D

İnsanlar ne adına dilencilere para veriyolar bilmiyorum ama ben dilencilere para vermenin sevap değil tam tersine günah bile olduğunu düşünüyorum. Neden derseniz çalışmadan para kazanma müessesini desteklemiş oluyorum. İnsanlara tabii ki yardım etmek çok yüce bişey ama bu işi meslek edinmiş insanlara yardımın kimseye ve topluma bi faydası yok bence

İnsanlar ne adına dilencilere para veriyolar bilmiyorum ama ben dilencilere para vermenin sevap değil tam tersine günah bile olduğunu düşünüyorum. Neden derseniz çalışmadan para kazanma müessesini desteklemiş oluyorum. İnsanlara tabii ki yardım etmek çok yüce bişey ama bu işi meslek edinmiş insanlara yardımın kimseye ve topluma bi faydası yok bence
Ah bir bilebilsek kimin ihtiyacı var kimin ihtiyacı yok. Mesele de ikisini ayırt edememekten kaynaklanıyor.

bide allah rızası için mendil satanlar var, hani dilenmiyo ama mendil satıyo,
mecidiyeköyde bitansei önce allah rızası için mendil al abi dedi yok dedim arkadan bagajı açmaya çalıştı...
allahtan kilitliydi,baya da malzeme vardı o gün bagajda....
vermemek lazım,
ekmek parası isteyene ekmek verince almıyo zaten....

Geri