Kolon Modifiyesi

Carolita1907

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,

O kadar çok soru soran var ki aklım karıştı ama forumda bnm gibi yapmak isteyeni bir türlü bulamadım .

2004 Astra'm var. Ses bakımı açısından makul derecede. Ama ben biraz daha kaliteli müzik dinlemek istiyorum. Ufak bir kızım olduğundan dolayı da(bagajda bebek arabası:) ) bagajı bass ile kapatmadan sadece içeriden iyileştirerek ne kadar iyi verim alabiliriz? Mid-tiz vs.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Kaan forumda bol miktarda senin gibi arkadaş vardı nasıl bulamadın:D

Kaliteli ses için kaliteli donanıma ihtiyacın var.Ana üniteyi değiştirecek misin? Orjinali kalacaksa istediğini yapmak zor.
Orjinal ana üniteyle sadece kapılardaki 2 çift hoparlörü 3 yollu kaliteli ürünlerle değiştirip ses kalitesini artırabilirsin.Ama beklentin çok fazla olmasın.
Subwoofer kullanamayacaksan mid-tiz yerine 3 yollu sistemleri tercih etmelisin ki bas frekansaları da az çok çalabilsin.
Esas sorular, ana ünite değişecek mi, amfi kullanacak mısın ve bütçe ne?

Kaan forumda bol miktarda senin gibi arkadaş vardı nasıl bulamadın:D

Kaliteli ses için kaliteli donanıma ihtiyacın var.Ana üniteyi değiştirecek misin? Orjinali kalacaksa istediğini yapmak zor.
Orjinal ana üniteyle sadece kapılardaki 2 çift hoparlörü 3 yollu kaliteli ürünlerle değiştirip ses kalitesini artırabilirsin.Ama beklentin çok fazla olmasın.
Subwoofer kullanamayacaksan mid-tiz yerine 3 yollu sistemleri tercih etmelisin ki bas frekansaları da az çok çalabilsin.
Esas sorular, ana ünite değişecek mi, amfi kullanacak mısın ve bütçe ne?

Esasında ana ünite değiştirme taraftarı değilim. Çünkü benim zevkime hitap eden ekran vs. ürünler bulamadım. Eğer beğenirsem birşey bütçe artabilir tabiki.
Anfi kullanabilirm nasıl olsa çok yer kaplayacak birşey değil. Bütçe de şimdilik max 500TL. Ama sonraki zamanlarda artabilir.
(Aracın üstünde hoparlörlerle 3 yollu arasındaki fark nedir peki? )

Ana ünite değişmeyecekse,

Ön kapılara kaliteli component bir takım,
Arka pandizota a 16X9 oval tabiri ile bir takım benim önerim olur.
Önceki corsam da ana ünite değiştirmeden bu şekilde kullandım. Yüksek olmayıp düşük seviyede kaliteli ses bu şekilde alınabilir..

Daha ilerisi için ana ünite şart.

Sadece kapılardaki kolonları değiştiriyim pandizota ellemeyim diyorsan, 2 takım component kullandığın zaman amfi koysan da koymasan da bass eksikliği hissediceksin

Esasında ana ünite değiştirme taraftarı değilim. Çünkü benim zevkime hitap eden ekran vs. ürünler bulamadım. Eğer beğenirsem birşey bütçe artabilir tabiki.
Anfi kullanabilirm nasıl olsa çok yer kaplayacak birşey değil. Bütçe de şimdilik max 500TL. Ama sonraki zamanlarda artabilir.
(Aracın üstünde hoparlörlerle 3 yollu arasındaki fark nedir peki? )
4x50 watt amfi+2 takım 16 ve 13 cm 3 yollu 40-50 watt rms li coax hoparlörler işini görür.
aracın üstünde önlerde 2 yollu hoparlör olur.ayrıca tweeter kullanılır.arkalarda ise sadece 2 yollu hoparlör bulunur.ucuz ve kağıttan hoparlörler sonuçta.3 yollu coax hoparlörlerle tüm frekansları çalabilirsin.

4x50 watt amfi+2 takım 16 ve 13 cm 3 yollu 40-50 watt rms li coax hoparlörler işini görür.
aracın üstünde önlerde 2 yollu hoparlör olur.ayrıca tweeter kullanılır.arkalarda ise sadece 2 yollu hoparlör bulunur.ucuz ve kağıttan hoparlörler sonuçta.3 yollu coax hoparlörlerle tüm frekansları çalabilirsin.

Bu tarz diyorum mesela?
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...sifir-kutusunda-ucretsiz-kargo-72902931/detay

Aslında yarı prof. olarak musicle ilgilendiğim için haz alırmıyım bilmiyorum bu setten ama bagaj sıkıntısından dolayı böyle birşey yapma ihtiyacı hissettim :)
Nasıl olur?

Hertz kalitelidir, fakat bu tarz rms değeri yüksek componentler amfi beslemesi ile tam randıman verir.

Tekrar hatırlatıyorum : Orjinal ana ünite ile amfiyle beslense bile ki müzik benim işim diyorsunuz :D bass olarak sizi tatmin etmeyecektir.

Hertz kalitelidir, fakat bu tarz rms değeri yüksek componentler amfi beslemesi ile tam randıman verir.

Tekrar hatırlatıyorum : Orjinal ana ünite ile amfiyle beslense bile ki müzik benim işim diyorsunuz :D bass olarak sizi tatmin etmeyecektir.

Bilgi için eyw ;)

Peki şöyle bi soru sorayım size-sana.
Ana üniteyi değiştirdik, amfi taktık kutu bas takmadık. Tatmin edici ses verir mi? Yoksa illaki iyi ses almak istiyosan bu üçlüyü taktırman gerekir mi diyosun. ( Ana ünite-Amfi-Bass)

Kutu bas yerine tüp şeklinde olanlardan alabilirsiniz. Daha az yer kaplarlar, camlar kapalı olduğu sürece de iyi sonuç alırsınız.

Geri