klima

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mcey_2003
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mcey_2003

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bende astra 1999 cd var. klima sorunum var. klima düğmesine basınca lambası yanıyor fakat fan ve kompresör devreye girmiyor. normal çalışıyordu bi anda bu duruma geldi yardımcı olursanız sevinirim..

:cry: mustafa kardeş klimanın ac tuşuna basınca ışığı yanıyor diyorsun ac tuşuna bastığın zaman motor bölümünden klak diye bir ses geliyormu yada devir saati oynuyormu bunlar oluyorsa klima sistemin çalışıyor fakat soğutma yapmıyordur muhtemelen gaz problemi olabilir eğer dediklerim olmuyorsa elektriksel bir arıza vardır ok

herhangi bir ses gelmiyo

ama devir saati biraz yükseliyor. fan da devreye girmiyor

Fanın klimayla alakası yokki. Fan sadece kanaldaki havayı içeri üflüyor.
Eğer fanın çalışmıyorsa Kliman çalışsada Fan üflemediği için soğuk hava gelmiyor.

Ben ugraştım bayağı. Benim konuyu incele istersen bi.
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=27003

radyatör üzerindeki klima fanı çalışmıyor. içeri üfleyen fan çalışıyor

Ben ratyatör kısmıyla ugraşmadım pek ama. Hatırladığım kadarıyla
Klima radyatörü aracın radyatörünün önünde bitişik halde ve hararet radyatör fanından başka klima için o kısımda ayrı bi fan hatırlamıyorum.
O fan da sadece aracın hararet 95C geçince çalışıyor.

Yanlış biliyosam bende ögreneyim.
Ama kontak açıkken klima tuşuna basınca önden kompresörden ses geliyo gelmiyosa. ilk önce kompresöre bi bakmak lazım. Soketine basınca 12V geliyomu ölçü aletiyle ölçmek lazım.
geliyosa kompresöre 12V gelmiyosa daha geri baglantılara bi bakmak lazım.
Elinizde ölçü aleti varsa bence bi kompresöre gelen voltajı bi ölçün.

yarın bir denerim. teşekkür ederim.

klimayı devreye soktuğunuzda tık diye ses gelir ki bu ses klima kompresöründeki manyetik kavramanın sesidir... kabin soğuyormu klimayı açtığınızda...kompresör devredyken radyatör fanı devreye girmiyorsa fan müşirini kontrol etmk gerek yada fanın 2. kademesi tanıtılması gerek diye biliyorum...saygılar...

hem kompresör devreye girmiyor hemde radyatör fanı devreye girmiyor

Geri