klima üfleme sorunu

salihselam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar astra g klima yı (dijital) açıyorum.Ön göğüs ve ön camlara üflemiyor.ayaklara veriyor.Nedendir.Kış geliyor malum buharlaşma yapacak camlar.

yukarı aşağı klappe çalışmıyordur

ustalar ön konsol sökülecek klima motorlarına bakılacak falan filan.Çok sıkıntılı iş galiba.

Salih abi ustalar öyle söylüyor genelde bunun için ama büyük ihtimalle bi hata kodu var. cihaza bağlatıp hatayı silerseniz düzelecektir. başımıza sık gelen bi durum. klima üzerindeki yön tuşlarının çalışmamasından bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla.

echoes kardeş .dijital ekran da yön tuşlarına basıyorum.ok işaretleri çıkıyor.fakat görev yapmıyor.dediğin gibi bir usta bilgisayara bağlat geçer demişti.Bende ok.dedim.bir ara bağlattırrım dedim.ayrıldım.Geçen özel servise gittim.bilgisayara bağlatalım dedim.Kim dedi onu biliyorsa gelsin bağlasın hesabı.demesin mi(Haydaaaaaa.)Klimacıya yönlendirdi oda. Klimacı da sökülecek bakılacak dedi..Adamlara bilgisayara da bağlattıramıyoruz ya.Çok biliyoruz pozisyonuna düşüyoruz.

dijital klimalarda yönlendirme motorlarında sorun oluşabiliyor.

gncell

Salih abi, bunlar para kazanmak için klima panelini sökücez içindeki switchlere bakıcaz yok işte klima yönlerini ayıran bişey var ona bakıcaz falan derken ilk iş tuşların switchlerini değiştiriyorlar kafadan 50 lira alıyorlar. bu olay bizim başımıza çok geldi. sonuç itibariyle ekranda yön tuşlarının aktif olduğunu görebiliyorsun. ama çalışmıyor. istediğin panelden üfletemiyosun yani. istanbulda olsam gelir o ustanın gözünün önünde bağlardım cihaza ama o imkanımız yok. aynen dediğin gibi servisler bunun için sanayilerdeki klimacılara veya dışarıdan başka ustalara yönlendiriyorlar. ama bunun çözüm yolu söylediğimiz usuldür sizin anlattığınıza göre.

valla bir kaçtane daha ustaya sordum.tabi nekadar usta bilmiyorum.Dijital klima lar az dedi bu modellerde.Bilgisayar işi değil dedi.sökülecek diyorlar.bayramda ankara ya gitcem birde orada ki ustalara gösterecem.Sökecekler ama galiba.Hİç işime gelmiyor.Hele arabayı bırakcam 2-3 saat demeleri.Sanki ilk benim başıma gelmişş.

yön kapaklarının kalibrasyonu bozulmuş büyük ihtimalle... tech 2 ile kalibre edilecek yada en kolay yolu reset atmak.. kutup başlarını söküp min. 30 dakka bekleyin araç fabrika ayarlarına geri dönsün...

Geri