klima sıcaktan etkilenir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ErSN 39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
evet vectraB dde aynı durum olmuştu ondada varmı böyle bi özellik :s ben silecek deposuna suç bulmustum su kaçırıyo diye
Yoğuşma kabından damlayan saf su o arkadaşlar. Herşey normal ve bol bol akıtması araç içindeki aşırı nemi gösterir. Antalya, Mersin gibi aşırı nemli şehirlerde su kaçağı var gibi akar. Tecrübe ile sabittir...

ewet özellikle şehir içinde felaket. 1.3 cdtı sahipleri sizde klimanızı açtığınızda dur-kalklarda daha fazla gaz vermek ihtiyacı duyuyor musunuz? klima açık olsun şehir içinde normal alışık olduğum gibi kullanamıyorum araç böyle bi titrek gibi gitmek istemiyomuş gibi oluyor daha fazla gaz veriyorum bu bizim motorun küçük olduğundan mı kaynaklanıyor? uzun yolda çekişten düştüğünün bu kadar bariz hissettirmiyor özellikle kalkışlarda aşırı hissediyorum :(

evet..şehiriçi trafiğinde durum kötü..gerçi benzinli aracımda da aynı durum vardı..bu yakıt tüketimini de olumsuz etkiliyor..yol bilgisayarında şimdiye kadar görmediğim değerler ortaya çıktı..klima açıkken yokuşta kamyonun arkasına takıldız mı felaket..sıkıntı asıl o zaman başlıyor..2.viteste kamyon sizden daha hızlı bile gidebilir..

1.3 dizele özel değil klima açıkken benim 1.6 benzinli araçımda aynı sıkıntıyı çekiyor.

2. fan olmaması normal. gördüğüm tüm astra h lerde tek fan var hatta renault ve fiatlar dada. 2. fan olayını genellikle japon araçlarında gördüm. her nekadr mühendisler tek fannı düşünerek hasap hapsada bana 2.fan daha mantıklı geliyor.

Aşırı sıçaklardaki en doğru bilgiye arkadaş el etmış.

Herşeye rağmen aşırı sıcaklarda klimanın randımınlı soğutmaması normal : )))) araba değil normal ev işyerlerimizde kullandığımız kilimaların kompresörleri çatıda bol güneş gören yerlerdeyse aşırı sıcaklarda onlar bile çalışmıyor. Kedi iş yerimde lg klima ile teçrübe edilmiştir : ))

ben kendi aracımın motor bölümünü incelediğimde motor ile radyatör arasında normalden küçük bir fan gördüm..sağ tarafta..bu nasıl soğutma yapar diye düşünürken aynı fanın benzerini ön panjur ile radyatör arasında sol tarafta gördüm..yani radyatörün hem sağında hem solunda..içte ve dışta...benzinli aracım R19 da fan büyüktü ve klima düğmesi açıldığı zaman bu büyük fan devreye girerdi...ama onun fanı astraya göre daha sessizmiş...

Geri