klima gazı yine bitti... Sorun nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan matman43
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

matman43

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar
klima gazını tamamladıktan 15-20 gün içinde gazın bitip soğutmadını fark ettik ve serviste klima kaçak kontrolü gibi bir uygulama yaptırdık, yeniden gaz tamamlayıp bir kaç gün de o şekilde idare ettikten sonra şimdi yeniden bittiğini fark ediyorum (soğutmuyor). Kompresör keçelerinden olabilir deniliyor, eğer değilse yenisi (kompresörün) 2000 ytl felan gibi birşeyler söyleniyor, yüreğime inecek arkadaşlar :) bilgisi veya fikri olan varsa mutlaka paylaşsın, teşekkürler...

Bizde aracı aldıktan sonra gaz olmadığını fark ettik ve gaz tamamladık..15-20 gün kullandıktan sonra klimanın soğutmamaya başladığını farkettik..usta yaptığı kontrolde hortumda bulunan vanada küçük bi kaçak tespit etti ve vanayı değiştirdi..şu an bi sorun yok gibi gözüküyor..kompresör değiştirmeden önce iice sistemi kaçak kontrolü yaptırmanı öneririm...

Evet arkadaşlar mutlaka bir yerden kaçak vardır yoksa gaz kapalı bir sistemde olduğundan eksilmesi mantıklı değil. Ben de 2 hafta önce kompresör keçesini değiştirdim. Sonra da kaçak var mı diye test yaptırdım. Basınç artınca radyatörden de kaçak tesbit edildi radyatör sökülüp kaynatıldı. Şimdi sorun yok tıkır tıkır çalışıyor.

bende bütün klima hortumlarımı değiştirdim odak ta 400 ytl sıkışmış....

Bir miktar paranın sıkıştığı malum da umarım fazla değildir, dediğiniz gibi kaçak kontrolünü bir kez daha yaptırayım da küçük bir sorundur inşallah, en kötü ihtimali göze alamıyorum, çıkma parça gibi kompresör gereği bir parça ile bile çözülse keşke. Yorum yazan arkadaşlara, özel mesaj atan arkadaşlara teşekkürler ediyorum...

arabanın göğüs kısmında klima peteği var. göğüs sökülmeden orda kaçak olup olmadığı anlaşılmıyor. petektede kaçak olabilir. göğüsü söküp bakmak biraz zahmetli iş olduğu için sökmek istemiyorlar. sadece göğüs sökme işçiliği olarak bosh car service 200 ytl işçilik istiyor.

gaz kompresörden kacırıyorsan keçesi değişir. ama esas sorun nerden kaçırdıgını bulmaktır bu iş kolay degıldır ugraştırıcıdır keşke en son gazı basarken wurt marka kaçak bulmaya kolaylık saglayan renklı ilaçtan koydursaydın

Geri