Klima boruları yalıtımı

cagatay16

VIP Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
Yıllardır aklımda olan bir konu bu klima boruları arabalarda yalıtımsız şekilde duruyor fakat ev klimalarında üzerine yalıtım kılıfı geçiriyor şimdi biz bunu araç klimaları içinde uygulasak yazın hem güneşim kaput altında oluşturduğu sıcağı hemde motorun sıcağını gazı iletmemiş oluruz soğuyan gaz motordan ısınmayacağından yakıtı da olumlu etkiler fakat bir zararı olur mu bu tarz malzemelerin yanmaz olanları var
not:şimdi kimse konmadıysa vardır bir bildikleri demeyin maliyeti kısmak adına neler yaptıklarını biliyoruz:)

Denemek görmek gerek derim. İşe yararsa bende uygularim

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Denemek görmek gerek derim. İşe yararsa bende uygularim

işe yarayacağı kesin üzerinde hiç yalıtım yok bizim ev yerden ısıtma ben evdeki derin dondurucuya latına ve motorun arkasına üstüne fazladan yalıtım uyguladım min -15 i ısıtma açıkken zar zor gören alet -18 -19 hemen olmaya başladı:)

işe yarayacağı kesin üzerinde hiç yalıtım yok bizim ev yerden ısıtma ben evdeki derin dondurucuya latına ve motorun arkasına üstüne fazladan yalıtım uyguladım min -15 i ısıtma açıkken zar zor gören alet -18 -19 hemen olmaya başladı:)

O zaman klimaci arkadaşlardan bu izole malzemelerden alıp deniyecez. Bu arabada hocam hazır yeri gelmişken sorayım. Benim araba a.c ye alınca üflüyor ana biraz geç kendine geliyor gazmı doldursam acaba ¿

O zaman klimaci arkadaşlardan bu izole malzemelerden alıp deniyecez. Bu arabada hocam hazır yeri gelmişken sorayım. Benim araba a.c ye alınca üflüyor ana biraz geç kendine geliyor gazmı doldursam acaba ¿

klimacılarda set halinde var içinde bakır borusu oluyor o pahallı metresi 25 tl ama yalıtımcılarda metresi 2 tl izocamın hemde:)o araçların klimayı hiç bilmiyorum havalarda soğuk ondan da yapa bilir en iyisi yazın kontrol etmek

İzocam | PEflex Boru

klimacılarda set halinde var içinde bakır borusu oluyor o pahallı metresi 25 tl ama yalıtımcılarda metresi 2 tl izocamın hemde:)o araçların klimayı hiç bilmiyorum havalarda soğuk ondan da yapa bilir en iyisi yazın kontrol etmek

İzocam | PEflex Boru

Hocam çalışıyor ama biraz geç kendine geliyor yazın kontrol ettiricez artık. Şu izolasyon işini yaptığın zaman olumlu sonuçlara varırsan. Direk bende yapıcam bende çok merak ediyorum.

Hocam çalışıyor ama biraz geç kendine geliyor yazın kontrol ettiricez artık. Şu izolasyon işini yaptığın zaman olumlu sonuçlara varırsan. Direk bende yapıcam bende çok merak ediyorum.

Selim abiden yada Savaş abiden bir yorum gelirse yapıcam yazında kapıları ve bagaj kısmının ısı yalıtımını yapıcam

Hangi marka modeldi hatirlamiyorum ama kendinden yalitimli bir kac arabaya denk geldim.

Tapatalk Pro

Selim abiden yada Savaş abiden bir yorum gelirse yapıcam yazında kapıları ve bagaj kısmının ısı yalıtımını yapıcam

Ben 50 senelik aracımın içine 25 mm lik özel alev almayan sünger malzemeden ısı ve ses yalıtımı uyguladım. Tahminime göre en fazla % 10 veya 15 lik bile iyileşme olmuştur. Bu tür ürünlerin yoğunluğu önemlidir, yoğunluğu yüksek olan malzemeler de mecburen ya çok pahalı ya da kalın oluyor. 25 mm lik malzeme bile bazı yerlerde (kalın geldiği için) sorun çıkardı. Amatör uygulamalarda araçların zemini için en ideal kalınlık 10-15 mm olmalı, bu kalınlık da B veya C sınıfı araçlarda % 10 luk bir iyileşme ancak yapar. D sınıfı araçlarda ise izolasyon daha iyi olduğundan amatör uygulamalardan çok fazla bir şey beklememek lazım.

yalıtımın her zaman faydası olur.bir dönem benimde aklımda olan bir konuydu bu.motor kaputunun altında klimanın boruları gözüken yerlerde klima çalışıyorken buz gibi oluyor.ve aynı zamanda motorun yazınki o cehhennem sıcağınada maruz kalıyor. ben o borulara yalıtım yapıldıgında klimanın soğutma performansında bariz bir artış olacağını düşünüyorum.
fakat malzeme olarak bence üzeri aliminyum kaplamalı gibi olan ve sıcaklığı yansıtacak tarzda bir ürün bulmak gerekiyor.

Geri