klima açıldıgında barız performans dususu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan M3 CSL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

M3 CSL

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
vectra v6 arabamda klıma kompresoru deıstı gecenlerde..
onceden klıma acıldıgında performansta pek dusme olmazdı.
sankı artık actıgımda arabada kesıklık olusuyor barız bıcımde neden olabılır acaba tesekkurler..

benimkinde de öyle ya. ikinci el mi aldınız kompresörü

Performans düşünden dolayı klimayı açamaz oldum...
Ancak anladığım kadarıyla kompresör buna sebep oluyor yoksa arabanız eskisi gibi olurdu...

merak ettiğim>>> performansın düşmemesi için farklı bir kompresör kullanabilirmiyiz... USTALARDAN cevap bekliyorum...

Artık çözelim şu klima olayını....

Klima sisteminizi kontrol ettrin. Eğer sistemin standartından fazla gaz dolduruldu ise aşarı basınçtan dolayı arabayı olduğu yere çakıyor klima. Benzer bir sorun bende olmuştu. 900 gr gaz vardı. 750 grama düşürünce çekiş büyük oranda düzeldi.

Bende de Vectra B 96 mod dizel var, benimde klima ile problemim var. Actigim da klimayi bir anda aracimin fren yaptigini hissediyorum. Aracim zaten 83 beygir , klimayi acinda 20-30 beygirlik bir dusus hissediyorum abartisiz. Benim problem nerden kaynaklanabilir. ???

2.el aldımevet kompresoru.. sıfır gıbıydı yalnız...
sımdı anlıyamadım neden.. fazla gaz basmadanmı olabılır.. genel bi kontrol ettırıyım olmadı ...

bildigim kadarıyla 2 tür klima calışma şekli var 1 cisi elektronik yani tamamiyle gücünü aküden alan bir sistem 2cisi arabanın şarj dinamosundan kasnaklar ve klima kayışı yardımıyla gücünü alan kompresör bu şekilde calışan klimanın aracın performansını düşürdügü bilinmekte ama elektronik klimada bu sorun yok diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin

benım aractata klıma acıkken performans dususu oluyor normalmı yoksa anormalmı ?

bildigim kadarıyla 2 tür klima calışma şekli var 1 cisi elektronik yani tamamiyle gücünü aküden alan bir sistem 2cisi arabanın şarj dinamosundan kasnaklar ve klima kayışı yardımıyla gücünü alan kompresör bu şekilde calışan klimanın aracın performansını düşürdügü bilinmekte ama elektronik klimada bu sorun yok diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin

Mert arkadaşımızın dedigine bi cevap gelir umarım.

Ayrıca ben de uzun yolda klimanın aracı bayagı düşürdügünü söyleyebilirim. 1 vites kaba tabirle düşüyor. Düşük viteslerde ise özellikle 1. viteste araç iyice yavaşladıgında resmen yere yapıştıracak kadar, frene basmaya bile gerek kalmayacak kadar yavaşlatıyor. 2. Vitestede bunu hissediyosunuz, kasılmayı yani. Diğer viteslerde ise gücün azaldıgını anlıyosunuz, yani kasılma 3 ve yukarı viteslerde yok.

Ayrıca klima gazının fazla ya da az olması kaadr basit olmasa gerek, zira herkes aynı dertten muzdarip. Herkesin mi klima gazı ayarsız.Mekanizma hakkında bilgi verirseniz seviniriz.

bendede var bu problem. opellerde kronik galiba.

Geri