Kazadan Aylar Sonra İnsana Bu Yapılır mı ?

Opel's Driver

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar ;

5 Ayda Bir talihsizlik yaşadım ve bir kaza oldu.Konuyu daha önce bilen arkadaşlarım var.Bilmeyenler ise alttaki linkten bakabilir...

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=86474&highlight=Trafik+Kaza+Yapt%FDm

Kaza sonrasında adam şikayetçi olmadı , Daha Sonra fikrini değiştirip şikayetçi olmuş.Mahkeme takipsizlik kararı ve temyiz süresi vermiş..Karşı taraf temyiz etmemiş. Bu Takipsizlik kararından sonra dün elime tebligat geldi.

Karşı Taraf Maddi manevi tazminat davası açmış.Hem Bana Hem araç sahibine..Evrakta aynen şu yazıyor " Davalı x ve y kişisi müvekkilimden bir geçmiş olsunu bile esirgemişlerdir " yazıyor. Bu Bana Çok Dokundu. Neden diyeceksiniz !
Karşı Taraf işsiz güçsüz bir adam , sigorta borcunu ödedik , 50-100 cebine harçlığını koyduk.evine ziyarete gittik.Alışveriş yaptırdık evine(hepsinin fiş ve makbuzları bizde mevcuttur asılları)yani vicdanen ne gerekiyosa yapmaya çalıştık. Fakat bu şekilde bir karşılık aldık.

Sizlere sorum şimdi ben ne yapmalıyım ? nasıl bir yol izlemeliyim bilenlerden tecrübelilerden var ise avukat arkadaşlardan yardım beklemekteyim.

Şimdiden Teşekkür Ederim.
Saygılarımla

Şahin ATAK
Opelim.net Üyesi

Öncelikle kaza sonrası tutanaklar tutulurken şikayetçi olmadıysanız polise anlaşma tutanağı tutturacaktınız.Bir kere bu sizi hertürlü sorumluluktan kurtarırdı.Sanırım yapmamışsınız.

Şu anda yapmanız gereken tek şey avukat tutmak.Hani bir tabir vardır şeytanın avukatı diye.İyi avukat idamlık adamı ipten alıp 10 senede kurtarır.Birde yaptıklarınızı şahit ve elinizdeki faturalarla ispatlarsanız sorun olmaz.

Ne yalan söylim, işin ucunun hukuka dayanacağı herşeyi hesap edip yanıma mutlaka iki sadık arkadaşımı alıp öyle yaparım.İki şahit çok önemli.

Bundan birşey çıkacağını sanmam.Davacı taraf kazanın tarihini doğru olarak belirtiyor ise zaten o tarihi tibari ile ehliyetsiz olduğunu belirtmişsiniz.Cevap dilekçeniz de davacının belirttiği tarih itibari ile ehliyeti olmadığını ve buna rağmen anlaşma sağladığınızı ve bu konunun mahkeme tarafından tespit edilmesini talep edebilirsiniz.

Bu işten hiç bir şey çıkmaz. Sadece birileri bu adama gaz vermiş işte senin hakkın hukukun sen para alırsın şöyle yaparsın böyle edersin den bu da dolmuşa binmiştir. Sonuna kadar git bu işin ve sonrasında sende bu adam hakkında dava aç. Aracında meydana gelen hasarın karşılanması için. Hatta telefonu vs varsa ara söyle sana maddi manevi tazminat davası açacağım diye.

Merhaba Arkadaşlar ;

İşe Yarar mı bilmiyorum ama karşı tarafın mağduriyetinden dolayı vicdanice yaptığım masrafların faturalarını dosyaladım(SSK Borcu Ödemesi + X Mağazadan yapılan alışveriş + 2-3 Veya 4 şahit arkadaş)

Hakkımızda hayırlısı diyerek beklemedeyiz.Artık geriye kalan avukat bulup mahkeme tarihini beklemek.

Not : Davacının Talebi : "10.000 TL Manevi + 1.000 TL(Fazlasını isteme hakkı saklı olmak üzere) Maddi tazminat " <<< Aynen bu şekilde yazıyor kağıtta.

İstediği kadar yazsın adam gibi işi bilen bir avukat olması durumunda sen aracının masraflarını dahi alacaksın emin ol. Sadece biri dediğim gibi fişeklemiş sen haklısın para da alırsın gibisinden şimdi birde işe yeni başlayan bir avukat varsa tamam... paso reklam...

Dert etme hiç bir halt olmayacak sen davayı kazanacak ve karşılığında maddi ve manevi tazminatı sen aç...

İstediği kadar yazsın adam gibi işi bilen bir avukat olması durumunda sen aracının masraflarını dahi alacaksın emin ol. Sadece biri dediğim gibi fişeklemiş sen haklısın para da alırsın gibisinden şimdi birde işe yeni başlayan bir avukat varsa tamam... paso reklam...

Dert etme hiç bir halt olmayacak sen davayı kazanacak ve karşılığında maddi ve manevi tazminatı sen aç...

Vermiş Olduğun bilgiler için teşekkür ederim. İnan derdimiz para pul değil. Allahıma binlerce şükür tazminattan da korkumuz yok. Bizim Korkumuz allah korkusu olmayan insanlardan.

O kadar yapılan iyiliklerden , evine ziyaretlerden , 8-9 aylık çocuğu için yapılan yardımlardan sonra gelen tebligatta " Müvekkilimizden bir geçmiş olsun'u bile esirgemişlerdir " yazması bizi insanlıktan utandırdı.

Bunlar nasıl insanlar demekten alamadık kendimizi. Derdimiz para pul olsa bu yardımları yaparmıydık hiç.Biz Onlardan tazminat talep etsek mahvolurlar ödeyemezler çünkü adam işsiz güçsüz.Avukatlarıda nereden ayarladı onuda anlayamadık hemde 2 avukat(1 bayan 1 erkek)

Üzücü ama gerçek...Hakkımızda hayırlısı

Ben o ehliyet olayını kaçırmışım.

ehliyet yok elinde faturalar mevcut ayrıca şahidin var.Artık karşı dava açmak senin kararın.Ama elindeki belgelerle benim manevi şahsiyetimi rencide ediyorlar beni manen zarara uğratıyorlar onlar yüzünden manevi huzurum kalmadı dolayısıyla iş gücüm azaldı gibisinden bir sürü bahaneyle süründürebilirsin.

Vermiş Olduğun bilgiler için teşekkür ederim. İnan derdimiz para pul değil. Allahıma binlerce şükür tazminattan da korkumuz yok. Bizim Korkumuz allah korkusu olmayan insanlardan.

O kadar yapılan iyiliklerden , evine ziyaretlerden , 8-9 aylık çocuğu için yapılan yardımlardan sonra gelen tebligatta " Müvekkilimizden bir geçmiş olsun'u bile esirgemişlerdir " yazması bizi insanlıktan utandırdı.

Bunlar nasıl insanlar demekten alamadık kendimizi. Derdimiz para pul olsa bu yardımları yaparmıydık hiç.Biz Onlardan tazminat talep etsek mahvolurlar ödeyemezler çünkü adam işsiz güçsüz.Avukatlarıda nereden ayarladı onuda anlayamadık hemde 2 avukat(1 bayan 1 erkek)

Üzücü ama gerçek...Hakkımızda hayırlısı

Ya dedim ya sana yeni işe başlayan avukattır onlar. Birde açımayacaksın ben olsa zerre kadar sormazdım. Açık olayım... ölmediğine sevinmiyor birde milletten nasıl para alırım derdinde böyle adamlara açımayacaksın...

Senin çok fazla haklı yanların var. Dedim ya işi bilen bir avukat olması durumunda karşı tarafın canına okur...

Olaya şöyle bak. Şimdi bu karşı tarafın ehliyet yok, sigorta yok, elle tutulur hiç bir şey yok. Gidip bir yayaya çarpıp öldürdüğünde açılan dava adam öldürmeye kasıt üzerinden açarlar yani anında hayatı kayar...

Senin avukat olaya buradan bakacak ve yüklenecek sonra da gelip sana yalvarmaya başlayacak...

Arkadaşım ne yap biliyomusun çok basit

Aç telefon o davayı açtıran motor sürücüsüne deki, arkadaşım ehliyetin ruhsatın yok, elimde bir sürü sana aldıklarımın ödediklerimin belgeleri var, 4 tane de şahidim var, sen benden para koparma peşindeyken sen davayı kaybettikten sonra benim sana açacağım davanın parasını nasıl ödeyeceksin onu bir düşün de.Çok ciddiyim.

Geri