Arkadaşlar dün akşam arabamı park ederken bi zırıltının olduğunu farkettim birde arıza lambası yanmıştı o sırada , sonra aklıma katalizör geldi.Bu sabah bi egzozcuya uğradım katalizörü ustaya kontrol etmesini söyledim usta katalizöre bi kaç kez vurdu parçalanmış bu dedi.Sonra bana bi kaç bilgi verdi yansanayi katalizörler var piyasada fiyatının 700 civarı olduğunu orginali ise 2000 civarı olduğunu söyledi daha sonra bunun yerine bi susturucu takıpta binebilirsin dedi.Bana iki tane farklı susturucu çıkardı biri Türk malıydı diğeri inox SOP040331 yazan bi üründü fiyatınında 100 tl olduğunu söyledi biraz inceledim içi delikli normal bi susturucuydu bende kalite olsun diye bu ürünü aldım.Susturucu takıldıktan sonraki görüşlerim şu arkadaşlar alt devirlerde farkedilir bi performans kaybı yok üst devirlerde araba alıp gidiyo kendini rolantide gaz verdiğimde tepkisi eskiye nazaran çok iyi.Birde ses olayına gelince üst devirlerde tatlı bi kükreme oluyor zırıltı asla yok yakıt olayına gelince daha ölçme imkanım olmadı.Arıza lambası yanıyodu ışıklarda durduğumda fakat takıldıktan sonra eve gelene kadar çarşıda dolandım ışık felan yanmadı.Katalizörü arızadan dolayı iptal edecek arkadaşlara belki bi fikir olur.