katalizator iptali astra g

skillfox

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bugun yolda arabam tekledi benzin sondaydi fakat isik daha yanip sonmeye baslamamisti yokus cikarken tekledi benzin koyduk tcccik :eek: tik yok ustaya gittim benim dayi zaten sesi duyar duymaz beni kanala soktu egzoz cikisini mi ne iptal etti simdi gidiyosun dedi egzozcuyu... iyi gittik dedi konvertor bozuk
ee napcaz ya iptal ya degisicek?
degisicek ? kac para 600 tl fiyat cekti.. dedim iptal 80 kagit iyi hos iptal ettirdik...
sorum : simdiye kadar aracta oksijen sensoru sorunu vardi diyagramasina baktik bilgisayarda ustam dedi ki sorun cikarmaz dusuk devirlerde ama yuksek devirde ariza isigini yakip sonduruyo yeterince hizli tepki veremiyo ( bi defa degismisti orjinal bosch almadim o yuzden ) fakat oksijen sensorunu degistiricektim artik gerek var mi yoksa katalizator iptali sebebiyle gerek yok mu ? cvp bekliyorum tesekkurler

Kardeş bizim golf 4 ün kat. iptalini katalizör yerine aynı ona benzeyen içi boş bir boruyla yaptık , O2 sensörünüde ona monte ettirdik hiç bir problem çıkmadı istersen sende bir konuş yaptırdığın yerle.

kurda sormushlar

kurda sormushlar ensen neden kalın diye kendi isimi kendim gorurum de ondan demish :)

Lambda sensörü motorun (katalizör) öncesine yerleştirilmiş bir elemandır. Egsoz gazı içerisindeki karbon monoksit/oksijen oranına göre gerilim üretir ve enjeksiyon beynine bildirir. Beyin kartografisindeki degere göre karsılastırma yapar ve egsoz olarak atılan gazın zenginliğini ölcer. Karısımın fakır yada zenginliğini (az yada cok yakmasını) olcer. Fakir yada zengin olma durumuna göre enjektörlerin acık yada kapalı kalma surelerini ayarlar ve ideal karısımı yakalar… Bide unutmadan lambda senserü tam olarak calışa bilmesi için 250 dereceye kadar ısınması gerekir bunuda atlamamak gerekir:cool:

Katalizator iptali Eksoz emisyon olcumunde vize almayi onleyecek bir sonuc cikarir mi?

Çıkarabilir.
Emisyonda olmasa bile.
Muayene zamanı gelince tekrar taktırmak icap edecek.

Katalizator iptali Eksoz emisyon olcumunde vize almayi onleyecek bir sonuc cikarir mi?

benim kat iptal..arabada lpg de var..yazın emis,yon ölçümü için test merkezine gittim,araç lpg de lpg ayarlarım çok düzgün olmasına rağmen testi geçemedi..bir tane değer gereğinden az çıkıyordu,bakın fazla değil az..diğer 6-7 ölçüt normaldi ama,biri az çıkıyordu.servisteki eleman lpg yi kapatıverdi,ve araç hemen normal değerlerde salınım yapmaya başladı:D geçtik testi vesselam..aklınızda olsun,benzinde çok problem çıkartmıyor kat iptali..

Geri