Katalitik konvertör !!!

vectra_cd

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar katalitik konvertörün iptalinin + ve - yönleri nelerdir ??

çevre için çok çok önemli bir faktör...
atmosferik arabalardaki iptal halinde yer yer karışım problemleri ve ters kompresyon yönünden kayıplar olabiliyor...düz boru değil de boş tüp takabilirsin...bir zaman sonra benzinde kurum dizel e oran la az bile olsa tıkanabiliyor...

kısaca alt devrin biraz cansızlaşır ama yüksek devirde o kaybı tolere eder...

çevre için çok çok önemli bir faktör...
atmosferik arabalardaki iptal halinde yer yer karışım problemleri ve ters kompresyon yönünden kayıplar olabiliyor...düz boru değil de boş tüp takabilirsin...bir zaman sonra benzinde kurum dizel e oran la az bile olsa tıkanabiliyor...

kısaca alt devrin biraz cansızlaşır ama yüksek devirde o kaybı tolere eder...

Yarın ustaya gösterecem eğer tıkandıysa söktürmeyi düşünüyorum

Benim aracımda tıkandı. Yenisi çok pahalı idi.Bende düz olanından taktırdım. Başka çare kalmadı. Şu ana kadar bir sorun olmadı. Muayeneden geçtim. Ama takılan parça orijinal parça ile bire bir benzer idi. Sadece işte düz.

Benim aracımda tıkandı. Yenisi çok pahalı idi.Bende düz olanından taktırdım. Başka çare kalmadı. Şu ana kadar bir sorun olmadı. Muayeneden geçtim. Ama takılan parça orijinal parça ile bire bir benzer idi. Sadece işte düz.

söküldükten sonra sadece susturucu ilave ediliyor değil mi ?

Orta kısımda zaten bir nevi orta susturucu desek sanırım yalan söylemiş olmam. Ama burada dikkat edilmesi gereken konu aynısına benzemesi gerek. Ya değilse Tüv Türk tarafından muayeneden geçmemem olasılığı büyük.

ben bugün iptal ettirdim kat'ı. yerine performas tüp susturucu taktırdım. düz tip tüp susturucu sesi azaltır ama tork kaybı yaşatır.

Benden söylemesi çıkan parçayı bir kenara koyun dursun muayeneden geçmemesi durumunda can simidi olur size. Atmayın yani.

Ağar egzozun İptal egzozu var. Onu kullanın, şekil olarak da aynı. Araç baya iyileşir.

Katalizatörün içi fincandır bal peteğinden inçe şekilde dökülmüş petek halinde %90 içi kırılmıştır özellikle 2003 öncesi opellerde yere yakın kısımdadır e çabuk dağılır. Çok basit bir şekilde egzozcuna git ve katalizatör ü boşalttırt içini bir kenardan açar ve parçaları boşaltır kırılmışsa tabi kırılmamışsada kırıp boşaltır sonra aynı şekilde geri kaynatır böylelikle muayne sorunuda ortadan kalkar aracın alt devirdeki güç düşmesinide pek hissetmezsin üst devirdede çok canlanmaz orta egzoz u sökmediğin takdirde.

Geri