Katalitik konvektör....

profiterol

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2001 Vectra B cdx in tatil dönüşü yolda gaz yememe ve çekiş problemi gösterdi, bu vaziyette hararet yapmadan yaklaşık 150 km gittim. Tamircim konvektörün tıkanmış olduğunu söyledi ve konvektörü aradan kesip çıkardı, yerine düz boru takıldı, ses yönünden bir sorun olmadı araç eski gücünde çalışıyor, benim sorum acaba tıkalı vaziyette gittiğim yol nedeni ile bir sorun oluşmuşolabilirmi? Ayrıca konvektör nedeni ile yanan uyarı lambası hal yanıyor nasıl düzeltilebilir teşşekkürler...

lamba bilgisayara bağlanıp hata bulunup silinecek. belki başka hatalarda vardır..

ya şu benim kat ı da iptal etsek ne güzel olur ya bi egsozuya gittim headers takılması lazım dedı yerine anlamadım astra g de boyle mı oluyo.

Öncelikle katalitik konvektör diye bir parça yoktur, doğrusu katalitik konvertör ya da katalizatördür. Sorun çıkaracak bir parça değildir, içi dağılmışsa dönüştürme işlemini yapamaz ve O2 sensörünü yaktırır. Sorun yaşayabileceğiniz nokta, değerler limitler dahilinde çıkmayabilir, emisyon pulunu alamayabilirsiniz. Arıza lambasını söndürmek için katalizatörden sonraki O2 sensörünü kandırmak gerekir.

Musatafa, senin soruna gelince, Z tip motorlarda katalizatör aşağıda değil egzost manifoldundadır. Onu kastetmiş olabilir.

ewet erman abi onu demişti manifoltla berabermiş sanırım.sadece kat iptal olmazmış headers gerekli dedi astra g için sadece el yapımı olduğu için pek güvenemedim yaptırmadım.

Geri