Katalik konvektör konusunda yardım

foamclene

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katalik konvertör konusunda yardım

Arkadaşlar 2000 astra G otomobilimin katalitik konvektörü iptal edilip yerine başka orta egsoz gibi birşey takılmıştı, ancak zamanla bu takılan parçada paslanma meydana geldi ve otomobil tümseklerden gecerken alt taraftan gacır gucur sesleri gelmeye başladı, ayrıca yakıt tüketiminde de bir artış söz konusu, buji ve filtreleri servis zamanı geldiğinde düzenli değiştiriyorum ama o sonradan takılan parçayı değiştirmemin yakıta katkısı olur mu, servis çalışanları hep o parçaya takılıyorlar ama hiçbiri değiştirelim demedi, araç 2. el alındığı için ilk sahibi tarafından performans artması için k. konvektörünü iptal ettirmiş. Saygılarımla

Moderatör tarafında düzenlendi:
K.K. ün yakıt sarfiyatına katkısı var ama ucuz bir malzeme değil yani arabana uzuun zaman binmeyeceksen K.K.ya vereceğin parayı benzine verip performans alabilirsin

Benİm BİldİĞİm KkonvertÖr Çikarinca Daha Az Yakar?

sanırım astroid katkısı var derken fazladan yaktırır demek istedi ..
yoksa katalitik konvertorun yakıt sarfiyatına bir faydası yok ote yandan iyi bir kk iptali ile aracınıza degisik sayılarda(ozellikle rakam vermek istemiyorum) beygir artısına fırsat tanırsınız..

arkadaşlar katalitik iptali yaıt sarfiyatını artırıyor ama öle bariz bir fark oluşmuyor.iptalden kastım ise içine boşalt kullan ozaman yakıt sarfiatı artmasına neden oluyor.iptal edince yerine headers manifold yapıp yada x motor ise egzost borusunu komple değiştirip yerine iyi bir egzost sistemi yapılırsa olur.ama uydurma işler okadar tatmin edici sonuç vermez

Katalitik konvertör iptali ile çekiş performansını artırdım.Katalitik konvertörün yerine Westar marka içi susturuculu,dışı katalizör görünümünde ve çift katlı(ses yalıtımı için) suturucu taktırdım.egsoz ses artışı olmadı.
NOT:Lpg'li olduğu için egsoz emisyon ölçüm değerleri yasal sınırın altındadır.

Son düzenleme:
Bu kat. iptali kaç ytl ye patlar acaba ?

gokalp' Alıntı:
üstüne para alırsın kk sağlamsa satarsın :)

:D :D

ortalama 40-50 arası olur, araca, egsozcuya ve kullandığı malzemeye göre değişiklik gösterir:)

chatin' Alıntı:
sanırım astroid katkısı var derken fazladan yaktırır demek istedi ..
yoksa katalitik konvertorun yakıt sarfiyatına bir faydası yok ote yandan iyi bir kk iptali ile aracınıza degisik sayılarda(ozellikle rakam vermek istemiyorum) beygir artısına fırsat tanırsınız..

katalitik konvertör ün güç artırdığını ilk defa duydum:D :D

Geri