Kasko Yaptırıyorum.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sozberk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

sozberk

Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar en sonunda 2000 Astra CD Sedan OV arbama uzun araştırmalar sonucunda kasko yaptırıyorum. Anodolu Sigorta %2 Muafiyetle 700 ytl anlaştık

Şu muafiyet konusunda bilgisi olanlar varsa iyi midir kötü müdür ne olur ne biter beni bilgilendirirse sevinirim

Arkadaşlar en sonunda 2000 Astra CD Sedan OV arbama uzun araştırmalar sonucunda kasko yaptırıyorum. Anodolu Sigorta %2 Muafiyetle 700 ytl anlaştık

Şu muafiyet konusunda bilgisi olanlar varsa iyi midir kötü müdür ne olur ne biter beni bilgilendirirse sevinirim

arkadaşım bildiğim kadarıyla, bir hasar anında tutardan düşülecek miktardır,
ayrıca sigortanda mini onarım olsun, mini onarım kaskon bozulmadan, ilgi sigorta kuruluşu tarafından senede 2 çökük düzeltme, 2 boya (25 cm ebadında) üçretsiz onarım sağlar( mesela autoking vs.) kuruluşlarla yapılan anlaşmadır, haberin olsun, mini onarımı sen istemezsen ilgili sigorta kuruluşları söylemez.....kal sağlıcakla.....:hıh:

sigorta harici birde kaskoya gerek varmıkı

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Sigortam net'ten alıntı.
Muafiyet indirimi:
Aracınızın sigorta bedelinin %1'i veya %2'si kadar olan küçük hasarları kendiniz ödemeyi kabul etmeniz durumunda kazandığınız bir indirimdir.
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Seçtiğiniz muafiyet oranları ile birlikte sigorta şirketlerinin uygulayacağı asgari muafiyet tutarlarını da dikkate almalısınız. Asgari muafiyet tutarı ve muafiyet oranının uygulaması ile ilgili örnek verelim. Aracınızın sigorta bedeli 10.000 YTL olsun. Muafiyet oranını da % 1 olarak belirleyin. Kasko sigorta poliçenizi aldığınız şirketin %1 için belirlediği asgari muafiyet oranı 75 YTL, hasar tutarı da 500 YTL olsun.[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Muafiyet tutarı, 10.000 YTL x %1 = 100 YTL'dır. Yani her hasarın 100 YTL tutarındaki kısmı ödenmez. Sigorta şirketinin uyguladığı asgari muafiyet tutarı olan 75 YTL muafiyet tutarından küçük olduğu için sizin seçmiş olduğunuz muafiyet oranı geçerlidir. Bu hasar sonucunda sigortalıya 500 -100 = 400 YTL ödenir. Ancak aynı araç ve aynı muafiyet oranı için farklı şirketten kasko poliçesi aldıysanız ve bu şirkette uygulanan asgari muafiyet oranı 150 YTL ise örneğimiz şu şekilde olur. [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]10.000 YTL x %1= 100 YTL muafiyet tutarıdır. Ancak asgari muafiyet tutarı 150 YTL olduğu için hasarın 150 YTL tutarındaki kısmı ödenmez. Bu hasar sonucunda sigortalıya 500 -150 = 350 YTL ödenir. [/FONT]

Muafiyet yaptırmayın derim, hiç bulaşmayın muafiyet olayına.
diyelim arabanız 15000 ytl.
farzedin 500 ytl'lik bir hasar oluştu, kasko bu 500 ytl'lik masrafın 300 ytl'sini düşüp, sadece 200 ytl ödüyor. bu 300 ytl ise (15000 ytl'nin %2si oluyor) sizin cebinizden çıkıyor her seferinde
değmez

Muafiyet yaptırmayın derim, hiç bulaşmayın muafiyet olayına.
diyelim arabanız 15000 ytl.
farzedin 500 ytl'lik bir hasar oluştu, kasko bu 500 ytl'lik masrafın 300 ytl'sini düşüp, sadece 200 ytl ödüyor. bu 300 ytl ise (15000 ytl'nin %2si oluyor) sizin cebinizden çıkıyor her seferinde
değmez

Yaaaaa neyse, araca 15.000 ytl kasko değeri üzerinden yaptırdım artık neyse. Öyle 500 lük felan bir olay önemli değil tabi Allah en küçüğünden bile korusun. Ben mesela şöyle 5-6 bin ytl masraflı kzaları göz önünde bulundurdum ama hayırlısı bakalım

muafiyet olduğunda ayna cam terör hareketlerinden muaf olursun %2 100 daha demek 700 yerine 800 e yaptır derim ve kasko şart derim

kasko demek güvence demek . bence güvence istiyorsan ve kafam rahat etsin diyorsan full kasko yapacaksın. muafiyeti falan karıştırmayacaksın.

Bencede Kasko Yaptiriyorsan Full Yaptir 50-100 Daha Fazla Odersin Ama Kafan Rahat Eder Zaten Taksit Yapiyorlar 1 Ay Fazla Odersin Ne Olacak

Bencede Kasko Yaptiriyorsan Full Yaptir 50-100 Daha Fazla Odersin Ama Kafan Rahat Eder Zaten Taksit Yapiyorlar 1 Ay Fazla Odersin Ne Olacak

Aracın full kasgosu: 1.350 ytl
%2'lik muafiyet: %40 indirim yaptırıyor bölge indirimi ve 30 yaşını geçmiş şoför indrimiyle 773 ytl nakit ödemeden dolayı 700 ytl ben de isterdim muafiyet olmamasını ama gel de yapma.

ayrıca full kaskonun içerdiği tüm şartlar var: terör, grev, yangın, fırtına deprem, çalınma vs vs ayrıca otoking de var.

Geri