Karbon Kaplama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydut25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haydut25

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Akadaşlar araçta değil bir mobilya üzerinde dekor amaçlı karbon kaplama yapmak istiyorum.Fakat şöyle bir durum söz konusu:

Karbon kaplama yapılan bu materyal istenildiği zaman sökülebiliyormu?Karbon kaplamayı yaptığım yüzeyden sökme şansım varmı?Varsa belirli bir tekniği var mı?Söküldüğü yerde iz bırakıyor mu?

Bu konularda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.Saygılarımla.

Karbon kaplama dediğiniz reklamcıların yazı yazarken vs. kullandığı arkası yapışkanlı plastik ince tabaka halinde malzeme. Kaplayacağınız yüzey mobilya demişiniz sıkıntı olmaz. Sökerken de ben tam teknik bilmiyorum ama ısı uygulamadan serin ortamda yapınca daha sağlıklı oluyor sanırım, güneş altında söktüğümde yapışkanın bir kısmı diğer yüzeyde kalıyor. Fakat kalsa da sıkıntı yok yüzey temizleyici ilaçlar ile çıkabiliyor.

Bunun dışında özel yöntemlerle yapılan boya şeklinde karbonlar var onlar hem maliyetli hemde çıkarma işlemi bu kadar basit olmayacaktır.

Karbon kaplama dediğiniz reklamcıların yazı yazarken vs. kullandığı arkası yapışkanlı plastik ince tabaka halinde malzeme. Kaplayacağınız yüzey mobilya demişiniz sıkıntı olmaz. Sökerken de ben tam teknik bilmiyorum ama ısı uygulamadan serin ortamda yapınca daha sağlıklı oluyor sanırım, güneş altında söktüğümde yapışkanın bir kısmı diğer yüzeyde kalıyor. Fakat kalsa da sıkıntı yok yüzey temizleyici ilaçlar ile çıkabiliyor.

Bunun dışında özel yöntemlerle yapılan boya şeklinde karbonlar var onlar hem maliyetli hemde çıkarma işlemi bu kadar basit olmayacaktır.

Evet rulo şeklinde satılıp şu anda araçlarda da kaplamalarda kullanımı yaygınlaşmış olan ürün.Aşağıda linkte verrdiğim örnekteki olduğu gibi.

İl paragrafınız tamamen bu bant şeklinde yapışkanlı olan örnekteki ürüne ait.Soruma yeterli cevap olmuş.Zaman ayırdığınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...-folyo-karbon-folyo-127x100cm-103392994/detay

Birşey daha sormak istiyorum.

Bu karbon kaplamalar nasıl bir yapıya sahip?Şöyle açıklayayım.Bizim camlara kampanya v.s. yaptığımızda reklamcılara yaptırdığımız yapıştırma yazılar vardır.Neredeyse naylon poşet kalınlığında yapışkanlı plastiktendir.Bu karbon kaplamalarda bu şekilde ince plastikten midir yoksa daha etli bir materyalmidir?

Evet aynen sizin dediğiniz gibi, yalnız bunların da iki çeşiti varmış. Kalın ve ince olanı. Benim aldığım incesi. Yaklaşık 2 hafta önce gittigidiyordan bulduğum en ucuz satan satıcıdan aldım. 100x127 cm ölçüsünde 9.90 TL . Niğdede 40 TL istediler.

İnce olsa da 3D tırtıklı yüzeye sahip ve kıvrımlı yüzeylerde uygulaması daha kolay.

Evet aynen sizin dediğiniz gibi, yalnız bunların da iki çeşiti varmış. Kalın ve ince olanı. Benim aldığım incesi. Yaklaşık 2 hafta önce gittigidiyordan bulduğum en ucuz satan satıcıdan aldım. 100x127 cm ölçüsünde 9.90 TL . Niğdede 40 TL istediler.

İnce olsa da 3D tırtıklı yüzeye sahip ve kıvrımlı yüzeylerde uygulaması daha kolay.

Teşekkürler.

Geri