Kameralı Rot Ayarı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berkay1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkay1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Ustam yeni bir makina getirmişti. Kameralı rot ayar makinası. Ayara girdim ve 4 lastiğinde ayarlarının bozuk olduğunu gördüm. Halbuki bundan 1 ay önce klasik makinada ayara girmiştim. Acaba klasik cihazlarda gözükmeyen aksaklıklar bu cihazda görünmüş olabilirmi. Toe ve Kaster ayarları normale dönerken Kamber ayarında ise sağ ön ve sol arkada milimetrik bir bozukluk olduğu meydana çıktı. Bunun herhangi bir zararının olmayacağı amartisörlerden kaynaklandığı söylendi. Yani klasik cihazla yaptırdığım ayarla gezecek olsam yeni lastikleri ya içten yada dıştan yiyecekti galiba...

Teknoloji geliştikce klasik usullerin eksikliği ortaya çıkıyor. Ayrıca bozuk yollar, düşülen çukurlar, sık sık çıkılan kaldırımlar rot balans ayarlarının bozulmasına neden olur. Bu nedenle ara sıra lastik havalarını ve rot balans ayarlarını kontrol ettirmekte fayda var.

Sayın "Savaş" bey. Kamber ayarındaki milimetrik bozukluk gerçekten sorun çıkartmaz demi. Yani usta ısrarlı soruma karşılık kesinlikle sorun olmaz ancak amartisörün değişmesiyle düzelir dedi...

ön takım değişti hala sağa çekiyo

işin ilginci bindigim cogu araba öle bizdeki millet işi biraz siyasi yönede sürüklüyor :) yolcular :)

ya bu kameralı sistem benim sorunu çözermiki uzun düz yolda yüksek hızda güç harcıyorum resmen arac saga çekmesin diye

abi dört tekere bağlannıp yapıldığı zamn arka taraftaki sorunlarda görülüyor.misal benm arka dingilde yamukluk çıkmıştı arka sol teker içe doğru yamulmuş frene basınca arka taraf sağa doğru atıyodu.eski sisteme güvensek bişeyi yok herşey tmm olacaktı:(ben de şans eseri öğrenmiş oldum. gittiğim yerde yeni cihazdan vardı kullanamadığından eskiye aldı sonra pürüz çıkardı yok bunları tavlat bunların zate zor falan diye..ustalığınında olmadığını anlayıp tmm kalsın deyip başka bi yere gitmiştim

ön takım değişti hala sağa çekiyo

işin ilginci bindigim cogu araba öle bizdeki millet işi biraz siyasi yönede sürüklüyor :) yolcular :)

ya bu kameralı sistem benim sorunu çözermiki uzun düz yolda yüksek hızda güç harcıyorum resmen arac saga çekmesin diye

buğra seninki partizanmış yine benimki direk apaçiye bağlıyodu olayı lastikleri kitleyince yanlıyodu:D:D

Sayın "Savaş" bey. Kamber ayarındaki milimetrik bozukluk gerçekten sorun çıkartmaz demi. Yani usta ısrarlı soruma karşılık kesinlikle sorun olmaz ancak amartisörün değişmesiyle düzelir dedi...
Ben olsam öncelikle bilgisayarlı başka bir yere daha götürür ( daha evvel bulunan değerleri söylemeden, sanki ilk defa gidiyormuş gibi ) çıkacak sonucu beklerim. Bakalım orada da aynı sonuç çıkacak mı? Kamber ayarındaki milimetrik bozukluk kaç milim çıkacak?

Savaş bey ölçümleri resimledim...

Ekli dosyalar

• DSC0009.webp
    DSC0009.webp
    17.4 KB · Görüntüleme: 26
Ayrıca en ufak bir sağa sola çekme diye bişey yok...

Geri