kalorifer nasıl kullanılmalı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selvi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selvi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar benım sormak istedigim arac calıştırılır çalıştırılmaz kalorifer açılırmı yada an az kaç km gittikten sonra kalorifer açılmalıdır.ayrıca bu klima içinde geçerlimidir:) çok cahilce bir soru belkide ama ehli olan insanlardan duymak istedim genelde herkes bir sey soyluyor yada herkesin bi alışkanlıgı var...

kaloriferin motora bindirdiği bir yük yok motorun sıcaklığını veriyor sonuçta. Eski aracımda da bunda da kaloriferle ilgili bir olumsuzluğa rastlamadım. Motor çalışınca çalışmadan herneyse herşekilde açtım kapattım. Klima ise boşa alıp geçmekte fayda görüyorum. Ama çoğu zaman dikkat etmem. Tabi misal motor 4000 devirde de açıp kapamam klimayı. Her ikisi içinde belli bir km gittikten sonra açılmalıdır diye bir kıstas olduğunu düşünmüyorum.

calıstırıp kalorıferı acman arabaya zarar vermez zaten devırdayım eden su kalorıfer dahıl tum tesısatta dolanır ancak ılk zamanda soguk hava alacagından acmakda o derece anlamsız
normal sartlarda 40 derecenın uzerınde randıman vermeye baslayacaktır
klıma sadece yazı calısacak dıye b ır durum yoktur saglıgı ıcın zaman zaman kısında 3 5 dak calıstırılmalıdır gazın aktıf olması ıcın
normal sartlardada klımayı devreye sokmak sorun teskıl etmez cok sıcak havalarda camları 3 5 dak acıp ıcerdekı havayı emdırmek gerekır klıma daha verımlı calsır

Son düzenleme:
Geri