Kadett için ufak tefek parçaları nerden bulabilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Lomion
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lomion

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar

Opel Kadett E Coupe için ufak tefek parçalar almam gerekiyor. Tepe lambası, Cam kolu, Kapı içi döşemeleri vs.vs. gibi ufak tefek şeyleri nerden bulabilirim. Aksaray falan diyorlar ama açıkçası bu işlerden hiç anlamadığım için buraya danışayım dedim. Tanıdığınız yerler varsa verebilirseniz çok iyi olur:) 2-3 gündür interneti kurcalıyorum ama bu tür olaylar için sanırım sanayi yolları falan bayağı bi aşındırmam gerekecek. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler:)

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz, iç aydınlatma, cam açma kolu gibi aksesuarları yedek parçacılarda bulabilirsiniz ama kapı döşemelerini bulmanız çok zor. Sizin tabirinizle ufak tefek dediğiniz parçalar aslında zor bulunan parçalardır, çıkmacılarda bayağı zaman harcamanız gerekecek haberiniz olsun. Kapı döşemelerinin tamir olma ihtimali varsa işe oradan başlayın daha kolay olur. Cam açma kolu bence fazla önemli değil, buraya uyan başka markanın cam açma kollarıda denk gelebilir. Acele etmeden parçacıları ve internette satış yapan siteleri dolaşmanızda fayda var.

Cevabınız için teşekkürler savaş bey. Peki önerebileceğiniz çıkmacılar varmıdır. Maslak oto sanayi'ye oldukça yakınım aslında bi akşam dolaşsam iyi olacak gibi.

Ankara ve İzmir dersen bir iki adres verebilirim ama İstanbul'da bildiğim bir çıkmacı yok.

respect senin işini çözer görürse yazar zaten ;)

respect senin işini çözer görürse yazar zaten ;)

;)

Kadett Coupe derken E kasa (84-92) HB 3 kapı mıdır?
Ankara da çıkmacılarda pek kadett kalmadı açıkçası.Daha çok sürümü güncel ve parçası para eden yeni modeller çalışmaktalar.Eskileri zaten diğer şehirlerdeki çıkmacılar alıyor.Kamyona yüklenip geldiği gibi gidiyor.
Neler lazım olduğunu belirtirsen ona göre seni yönlendirebilirim.

Evet 86 model 1.3 LS 3 kapı olandan:)

Ufak tefek dediğim parçalar mesela üst tavan ışığı, sağ koltuğun ray kısmı bozulmuş mesela, kapı iç döşemeleri(Çok eski gözüküyor), kapı ve bagaj fitilleri, bagajın üst kısmındaki alanı kapayan şey(ismi nedir bilmiyorum şimdilik idaretten bir mdf duruyor orda) vs.vs. gibi ufak tefek şeyler.Ha bide paspas dicemde o hiç bulunmaz herhalde(hangi modellerin paspasları uyabilir bu araca öğrenirsem süper olur.) Bu tip şeyler yani. Bu parçaları bulamazsam neler uydurabilirim oda olur. Biliyorum basit detaylar ama bu tip şeylere biraz fazla takıntılıyım:)

Bide o kadett e c20xe yada let oturtacan tamamdır:D

Paspas olarak Astra F kullanabilirsin.Arka pandizotu bulman zor.Kazara bulursan fazladan bende alabilirim.Kapı fitillerini yansanayi yerli alma derim.Yenisi de 210 Tl civarında (bir taraf kapı için). Corsa C tek kapıların kapı fitilleri birebir aynı ve milimetresine kadar aynı uzunlukta.Çok daha kolay bulabilirsin.İstanbul daki çıkmacılardan bulamaz isen haber edersen buradan bakalım.Kapı döşemelerine gelince: Bende 1 takım var ama yedek olarak tutuyorum.Sendekilerden iyi midir bilmiyorum ama eğer tamirli felan değilse iyi bir döşemecide kaplatman çözüm olacaktır.Ama durumları çok çok kötü ise bendekilerin resmini göndereyim sen kıyasla.Koltuk rayından kastın alt kızaklar ise onlarda birçoğuyla aynı.Astra f (92-98) ile aynı.Tavan lambası yedeklerimde olması lazımdı ama bakmam lazım.Bu şekilde bir bakın çıkmacılardan bulamaz isen hepsi temin edilebilir şeyler.

Emre bey sağolun cevaplarınız için bu hafta ben biraz dolaşayım bakalım hem daha arabaya tam alışamadım iyi olur. Bulamadığım birşey olursa tekrar buraya yazarım.:)

Geri