jummerlar beyne zarar verir mi?

fatih0333

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
28 Şub 2007
Mesajlar
22
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar dikkat ettim aracımın yakınlarında bir askeri jummerlı araç varken garip elektronik arızalar meydana geldi.
örnek olarak sinyal lambası takılı kaldı, araç çalışınca sönmesi gereken lambalar sönmedi vs. uzaklaşınca bir müddet sonra normale döndü.
tesadüf mü yoksa gerçekten etkiliyormu yorumlarınızı bekliyorum.
selamlar.
 
dostum askeri jummerlı araç bazı arkadaşlar anlamayabilir sinyal bozucu anlamına geliyo.geçici olarak zarar verir uzun süreli olcağını zannetmıyorum oyle olsa konwoy gectıgı yerı yerle bir eder :)
 
sonucta jummer elektronık frekans bozucu ee araclarde elektronık oldugundan normal bısey yani...
 
Teknolojik olarak mümkün askeriye tüm sistemi aynı anda kullanıyor.
5 çeşitli a,b,c,d,e diye tiplere ayrılıyor bu jammerlar.

Genelde Konvoylarda A tipi kullanılıyor.Bu sistem cep telefonu sinyalini daha güçlü bir(overpower) sinyali göndererek bastırma amaçlı.aynı frekansta birkaç osilatör yardımıyla “jamming sinyali” yollanarak çevredeki çağrı cihazlarına mobil telefonlara girişim yoluyla engelleme yapılır.

En kuvvetlisi E tipi jammer bu aygıt ise “faraday kafesi” yaratır ve emi kullanarak sinyali çevresinin dışında tutar kısaca kalkan oluşturur böylece bu kalkanın içine eletromanyetik dalgalar giremez ve çıkamaz.Bunun dezavantajı çevrede yoğun sinyal bozukluğu ve elektrnik hasar oluşturmasıdır.Bu beyinli araçlarda kısa arızalara yol açar cihaz kapatıldığında sıkıntı kalmıyacaktır.
 
Askeriyenınkılere Bir Şey Olmuyormu Acaba__??
 
arkadaşlar jummerler adı üstünde frekans karıştırıcı, arabada uzaktan kumanda ve fm radyodan başka frekans ile çalışan bir şey varmı ben bilmiyorum. ecu, beyinler, roleler enteğre ile çalışan ve birbirleri kablo ile bağlantılı cihazlardır ve bildiğim kadarı ile frekans ile bir ilgileri yoktur. bu nedenle jummerlerin araca bir etkisinin olmaması lazım.
 
jummerler etkili olur. evet beyin röle ve kablo bağlantıları ile çalışsa da, mesela, devir sensörleri, egzantrik sensörü, lamda sensörü debimetre gibi sensörler tarafından üretilen veriler 0,3 volt gibi çok düşük gerilimlerdedir. hatta birçoğundan gelen gerilim değerleri 0,1 voltluk farklara göre değerlendirme yapılır. bu tip çok düşük voltajlardaki sesnsör sinyallerinin kablo demetlerinin etrafı alüminyum folyo gibi metal ekranlarla kaplanmıştır ki çevreden gelen elektromanyetik parazitlerden veya araç üzerindeki diğer yüksek gerilimlerden ve oluşan alan çizgilerinden etkilenmesin diye. jummerlerın ürettiği baskın frekanslar muhakkak bu tip sensörlerin verilerine etki edecektir. tabii ki geçicidir.
 
Son düzenleme:
Güçlü bir cihazsa etkisinin olması kaçınılmazdır ama cihaz uzaklaşınca ortadan kalkar.

Bu cihazların insan sağlığına etkisi de vardır. Sonuçta bu aletin bir anteni var ve yayın yapıyor, hem de güçlü bir yayın. bu yayının antene çok yakın alandaki insanlar üzerinde olumsuz etkileri mutlaka vardır. Ancak bu etkiler uzak mesafelere yayılmaz, çok çabuk ortadan kalkar. Bu nedenle sizin yanınızdan geçen bir araçta bulunan cihazın sizin üzerinizdeki etkisi çok az olacaktır.
 
ee arkadaşlar bide o aracı süren asker kardeşimizin halini düşünün... vah aslanım vah. :)
 
RF sinyalleri anten den Loop şeklinde yayılır. Dolayısısı ile Antenin bulunduğu aracı etkilemez.
Loop un geldiği açıdan itibaren yayılır.
Yani en güvenli yer aslında o aracın kendisidir.

vehicle-cell-phone-jammer-line-drawing-350.jpg


Antenna Gain Pattern
d_292.gif


cell-phone-jammer-9.gif
 
Son düzenleme:
Geri
Üst