Iste Hata Kodlari

bguzelsoy

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
P1590C
C0035

tURK parasi ile 800 ytl istediler..

Anladigim kadariyla ABS sensöru.. :cry:

Nasil kazikladindim varya uff uff allahindan bulsun..Sirf abs sensöru icin 800 ödesem
Radyatör icin bi 200 gider 1 ytl iste.. ne diyim

araç astra 99 muydu X16XEL. akşama tisten bakalım yine.

ama P1509 arıza kodu şunu diyor; rolanti hızı kontrol valfi denetiminin elektrik devresi açık mış. yani şu rolanti memesinin ucundaki kontak açık kalmış. pedalı bırakınca bırakılmaya ilişkin işaret beyne gitmiyor.

Son düzenleme:
ne ile ilgili anlamadım ben?

C0035 ise tekerlek hızı devresinde aksaklık var diyor. bu durumda ABS ışığı falan yanar ve ABS devre dışı kalır.

ramme-lager.jpg

Bunun degismesi lazimmis turkcesini bilmiyorum lastigin arka tarafinda kaliyor sol ön taraf sadece 650 ytl tutuyor ? Nedir bu ya ?

ramme-lager.jpg

Bunun degismesi lazimmis turkcesini bilmiyorum lastigin arka tarafinda kaliyor sol ön taraf sadece 650 ytl tutuyor ? Nedir bu ya ?

basit bir rulman bu. kaldı ki biz de makina tasarımlarımızda kullanıyoruz ve hiç de oyle 650 liralık parçalar değil. insanlara komplex görünen şeyleri kakalıyorlar resmen. ayrıca o rulmanlar opel marka falan da değil. onlar da rulman üreticilerinden alınıyor. rulmanın numarası üzerinde yazar. git bir rulmancıya fag marka al taktır.

kOYMUS OLdugum resim google dan buldum koydum..Opelin degil herhangi baska bir marka ...Yahu ne biliyim iste lastigin ic tarafinda kaliyor dedi adam bu arizali oldugu icin ABS ve abs nin sensöru calismiyor dedi..Yani bu parcayi ve abs nin sensörunu degistirmek 800 ytl tutuyormus..Arkadaslar varmi bu parcadan elinizde ? Sol ön teker icin olucakmis ?

Astra sport 99 Agliycam yemine diyorum ya:cry:

o parçayı söküp gösterdiler de mi buldun bu resmi ? çünkü bu resimdeki rulman şöyle şalışır. dış bilezik sabittir. iç bilezikten mil sıkı geçirilir ve mili yataklamış olursun. içindeki bilyalar da yuvarlanarak bileziklerin birbirine göre kaymasını sağlar. yani tamamen mekanik bir olay. abs ile ne ilgisi var anlamadım. abs sensörü dediğin teker encoder'ı mı acaba? ama ben bu parçanın abs ile ilgili olduğuna inanmıyorum. bu parça bozulmuşsa bilyalar özelliğini kaybetmiştir, alır yenisini takarsın ama yani abs dediğin aletle bir alakası yok ki? ustalar ne yapmaya çalışıyorlar anlayamadım.

yahu ne biliyim bunun degismesi gerektigini + Abs sensörunun degismesi gerektigini söylediler.. :S

ramme-lager.jpg

rulman bu yaa. 3 kuruşluk alet ne 800 ü. tornet yapar binerdik çocukken.

Geri