İst-Ank yakıt

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan daukan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

daukan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İstanbul ankara otabanında ankaraya varıncaya kadar ortalama yakıt tüketimi 100 km de 6 litre
sizce normal mi?

İstanbul ankara otabanında ankaraya varıncaya kadar ortalama yakıt tüketimi 100 km de 6 litre
sizce normal mi?
gayet güzelmiş bence.. klima açık mıydı? kaç km ortalama hızda geldiniz?

bende boluya kadar 8.5lt/100km gösterdi hız 130-120km gibi

biraz fazla gibi...
ben ankara - bartın arası yola çıktım. 5,3 felandı ortalama tüketim
üstelik otobanıda kullanmadım

Klima açık ve 110-120 km hız ile

bence normal

İstanbul otobanı kısım kısım yokuşlar içeriyor.Bence hız ve klimaya göre tüketim gayet iyi.Ankara'dan en az yakan istikamet Eskişehir'dir.Eskişehir'den dönüşte ise daha fazla yakarsınız.Bu nedenle aynı yolda ölçüm yapan varsa onları dikkate almak daha mantıklı.

Guzergahı sıralama yapacak olursam, gecen hafta dolu depoyla Bolu-Adapazarı, Adapazarı-Bolu, Bolu-İstanbul(Bagcılar), İstanbul- Bolu yaptım ve Bolu ya 10 km kala 50 tl lık mazot aldım ve ankaraya geldım hepsıde otoyolda ve 120 km ortalama hızda.Bu arada istanbulda ve Boluda sehırıcınde de bıraz dolastım . Su anda 130 km lık mazotum kaldıgını gosterıyo. Ben aracımı alalı 3 ay olacak benım ortalama yakıt 5.0 gosterıyo.Yarın Elazıg a gıdıyorum ertesi gun dönecem.Dusuncem 1.5 depo ama bakalım.Belkı tahmınımı biraz geçer.

sizce normal mi?
gayet normal ben de 6,5 lt/ 100 km yaktırmıştım 120 km sabitle. benzinli araç için çok iyi

Ben LPG li aracımla 105-110 km ortalama hızla 10 lt/100 km harcadım; gidiş dönüş ortalaması bu tabi. bence benzinli bir araç için 6 lt gayet güzel maşallah.

Geri