ışıklar neden yanıp söner gibi oluyo

ikibinelli

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arabam rölantide çalışırken yada devir saati 2500 lerin altındayken arabadaki farlar,gösterge panelindeki ışıklar yanan ne varsa gitgel yapıyo.sönecekmiş gibi olup yanıyo.acaba aküyle bi alakası varmı. bana gidiyorum mu diyo ? yoksa şarz dinamosundamı bir arıza gözüküyo yada bunların soğuklamı bi alakası var bi bilen varmı

sanırım aküden ölçülüyor diye biliyorum ama yanlış bi bilgi vermeyim formda bilen arkadaşlar vardır mutlaka

aküye bir baktır...soğuklardan olabilir olmazsa şarjda bir problem gözüküyor.
selamlar

akü gidici gibi benimde aynısı olsu,,akü siyahı yani şarz lazımı gösteriyordu..bir iki gün soğuk havada kaldı ve çalışmadı,,,aküyü değiştirdim

aynı sorun bizde de var sellektör yapınca yada herhangi elektrikli donanımı devreye sokunca teyp ekranındaki yazıların parlaklığı azalıyo sonra yine düzeliyor
bide korna çalınca farların azalıyor parlaklığı teyp ekranında aynısı oluyor

Not: orjinal korna deil stebel ferrari kornası 30 a lik bir röle bağlandı belki bu normal ama ötekiler neden oluyor bende merak ediyorum araçta tesisat yok!

birde akünün göstergesinde hala yeşil gösteriyor

Arkadaşlar bu arıza benim tahminim elektrik aksamında kısadevre veya temassızlık olduğundan meydana gelebilir. Çünki araba çalıştıktan sonra aküyü sökseniz bile (şarj dinamosu sağlamsa) arabanın farları ve diğer elektronik aksamı çalışmaya devam eder. Yani şarj dinamosu araca gerekli elektriği üretir. Akü sadece arabayı çalıştırmak ve elektriği deplamak için kullanılır.

fazla şarj edıyo olabılır

ya o sorun bende de oluyo bazen. hatta arabanın devri bile değişiyor

Aynısı bende de var.Akü sağlam çıktı büyük ihtimal şarj dinamosu dediler.Fakat götürüp göstermek nasip olmadı bi türlü.Özellikle arabayı çalıştırırken göstergeler ve tepe lambası sönüp yeniden yanıyor.Birde bnm rölanti hep 1000 devrin altında dolanıyor...Bu bir sorun mu?

Peki araç rölantide çalışırken kaloriferi açtığınızda veya direksiyonu çvirdiğinizde farların ışığının çok azda olsa azalması normalmi? Çünkü bende oluyor....

Geri