internet paylasımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan O.A.G
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

O.A.G

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar,abiler,
bizde kablolu internet var..
biraz önce üst komsumuz sizin sifre ne falan dedi..
oda internete girecek..
simdi bu olay nasıl olacak hiç birşey anlamadım..
pek anlamamda bu konulardan..
laptopu varmıs,3-4 gunlugune giricekmiş..
peki bu yasakmıdır,nasıl olur,bedavamıdır bu işlem?
yardımlarınızı bekliyorum..

sizde kablolu internet var diyorsun. modeminiz kablosuz yyın yapıyor mu? eğer yapmıyorsa kablo olmadan sizin neti kullanamaz. adsl de telefon hattı üzerinden internet açılır. sizin ona paralel hat çekmeniz gerekli dediğim gibi eger modeminiz kablosuz yayın yapmıyorsa.

modemin kablosuz yayın yapıp yapmadıgını nerden bilicem?
ah işte pc cahilligimiz ne yaparsın!
yani diyorsun ki vayles ile de olmaz..

eğer kablosuz modemse üzerinde anteni olur. yoksa kablosuz modem değilidir. birde internetiniz paylaşmanızı kesinlikle tavsiye etmem. hem legal değil, hemde komşunuz veya sizin netinizi kullanan bir başkası sizin netiniz ile bilişim suçu işler ise hat sizin üzerinize olduğun olay üzerinize kalabilir. tabi komşunuzun kullanma göre değişir ama netinizde yavaşlayabilir... özetle tavsiye etmem...

hmm çok teşekkürler anladım..
bizimkinin üstünde anten yok,o zaman mecburen kablo
çekecek değil mi?
e onu yapana kadar gitsin 5 dk net baglatsın o zaman..
haksızmıyım?

Yani bi sürü uğraş olucak hiç gerek yok boşwer. 3-4 günlüğüne gitsin internet kafeye :)

sanırım telefon hattı olmadan da internet veriliyor duydum sadece ne kadar doğru bilemem konu hakkında bilgisi olan varsa yazsın :) Furkan modemin kablosuz değilse sadece bi kablo çekecek ve kendi laptopundaki ethernet girişine takıp nete bağlanacak kablosuzsa laptopun wireless özelliği sayesinde bi tuşa bastığı vakit senin bağlantını bulup bağlanacak kablosuz modem kullananlar genelde şifre koyarlar başkası girmesin diye o yüzden şifre istemistir :) ama sendeki kablolu olduğu için giremez.

eğer sendeki bağlantı kotalı yani sınırlıysa, oradanda aleyhine bir işleyiş olabilir.. modemin üstünde yazan maka ve modeli buraya yazarsan daha detaylı bilgi alabilirsin.

Modeminde anten yoksa o karıştırmış. Senden şifre istediğine göre kablosuz bir ag görmüş. Sende internet olduğunu biliyorsa senden geliyor sanıp sana sormuş.
Ama senden gelmiyor. Bizimki kablosuz değil dersin. Başka bi komşunuzdan geliyordur.

Paylaşmanı tavsiye etmem, bir sürü sakıncası var

Geri