İlk marşta almıyor???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serkan53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serkan53

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Brc marka LPG sistemi kullanıyorum. Sabahlar çok rahat çalışan araba, gün içinde ikinci marşa anca alıyor. Gazdan dolayıdır diye Aygaz alıyordum Shell e döndüm. Yine aynı. Bujileri iki serviste bir değiştiririm. Neden yapar bu sıkıntıyı bilgisi olan varmı?

benzin pompası olabilir. benimkine öyle teşhis koydular yeni değiştim yarın deneyeceğim. Büyük ihtimal ondandır

benzin pompası olabilir. benimkine öyle teşhis koydular yeni değiştim yarın deneyeceğim. Büyük ihtimal ondandır
Benzin pompası olsa sanırım sabahlarıda yapar ama sabahları normal. Gün içinde oluyor ne oluyorsa??:confused:

lpg ayarı olabilir..

Arkadaşlar Brc marka LPG sistemi kullanıyorum. Sabahlar çok rahat çalışan araba, gün içinde ikinci marşa anca alıyor. Gazdan dolayıdır diye Aygaz alıyordum Shell e döndüm. Yine aynı. Bujileri iki serviste bir değiştiririm. Neden yapar bu sıkıntıyı bilgisi olan varmı?
iyi günler serkan bey...gözleminiz doğru..sabahları yada motor soğukken rahat çalışan araç sıcak motorda birkaç saniye geç alıyor hatta bazen 2.marşta...aynı sorunla iki kez karşılaştım ve ikisini de çözdüm:):) ilki vectra b idi diğeri yani şimdiki focus 1,6 ve sistem BRC ...;) sorun şu ki kablolarda kontak elektriğini birleştirme dedikleri bi durum var ve bunu yaptıklarında sorun tamamen ortadan kalkıyor...kolay gelsin..işlem süresi mi?? sadece 5 dk;)
ayrıca yakıt durumunuz iyi ise sakın ayarlarla oynatmayın;)

lpg regülötörünün diyaframında sorun vardı benim araçta. aynı sıkıntıyı yapıyordu. yeni regilatör takıp dene büyük ihtimalle düzelecektir.

Sıralı sistem lpgli araçlar her zaman ilk çalışmayı benzinle yapar.Bu yüzden direk lpg de aramayın sorunu.Ateşlemeye lpg karışıp karışmadığını anlamak için depoda bulununan lpg girişini tam olarak kapatın.Motora lpg girişini engelleyin.Bir de bu şekilde deneyin.Eğer yine devam ediyorsa lpg ile ilgili problem yok demektir.Ondan sonra bakmanız gerekenler:
(şu anda aynı problemle boğuştuğum için uzmanlaştım artık.Açtığım konunun linkini vereceğim en sonda orayıda okuyun bence)
1.krank devir sensörü
2.Hararet müşürü
3.Benzin pompası ve benzin filtresi.
4.Egr valfi(belki)
Bu konuyu okuyun bence bugün tech 2 cihazı sorunumu gösterdi nihayet sorun krank devir sensörüymüş.
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=62242

Geri