İlk defa Opel kullanacağım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fevcin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fevcin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar,

Bir anlık gaza gelme sonucu boyumu aşan bir Astra 2008 CTD ile el sıkıştım.
Aracı Perşembe günü üzerime alacağım.
İlk defa Opel kullanacağım için ; huyunu , suyunu pek bilmem.
Dün bir test sürüşü yaptım gayet hoşuma gitti.5 Yıl Renault Twingo kullandım. Twingodan inip Astraya binince zaten uçaktayım sandım :)

Dikkat etmem gereken noktaları var ise yardımcı olabilir misiniz?
iyi Forumlar.

Selam

Hayırlı olsun , Astra CDT ile kastedilen dizel ünite zannedersem.

1.3 CDTi esasında performanslı değildir Astra araçlar da oldukça hantaldır , ağırlık kaynaklı.
Fakat aynı ünite Fiat Linea ve Opel Corsa için gayet yeterlidir.

Mekanik olarak sorunsuz diyebileceğimiz bir yapısı vardır , bakımlı kullanılmış ise problem yaratmayacaktır.

Dikkat edilmesi gerekenler bir kaç şey vardır , bu istisnasız her araç için geçerli diyebiliriz.

# Soğuk motor ilk çalıştırmada minimum 1 dakika maksimum 2 dakika , kontak kapatmadan önce de minimun 30 saniye maksimum 1 dakika rölanti de bekletilmelidir , uzun vadeli turbo sağlığı için önem arzediyor.

# Periyodik bakım yapmadan önce mutlaka kendi motor yağınızı temin edin , sanayi ve servisler bildiğini okur.
Tam sentetik olmalı ki tavsiyem Mobil 1 5w30 ESP Formula , Yarı Sentetik uygun fiyatlı diye tamah etmeyiniz , sizin zararınıza olur.
OEM parçalar kullanın , özellikle sanayiler de bir takım esnaf kesimi yan sanayi ürünleri peşkeş çeker gibi ; Biz yıllardır kullanıyoruz , memnunuz abi diye pazarlamayı çok sever , inanmayın.
Hava , Yağ , Yakıt filtreleri dış ortam ile motorunuzun etkileşimini en aza indiren ekipmanlar.
Hiçbir yan sanayi ürün , tam bir koruma sağlayamaz.
OEM filtre ekipmanlarını , Opel yetkili servislerinden temin edebilirsiniz.

Doğru yerden yakıt alın , akaryakıt firmasının ismine değil , işleten insanların kalitesine önem verin

Hoşçakalın.

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Aradığım bilgiler sanırm bunlar.
Acemi olduğum Aracın motor seçeneğini yazamamamdan belli olmuş :)
ilk defa dizel araç kullanacağım sanırm biraz da heyecan var forumu karışıtırp okumak yerine direkt sormayı seçtim :/

Geri