Bu durumda araçlarımızı uzun dönemli çalıştırmadığımızda gürültülü çalışmaya dediğimiz olayla karşılaşıyoruz. Özellikle soğuk havalarda, kendi aracım için söylüyorum, BMW 1.18 var şuan motorla işe gidip geldiğimden sadece hafta sonu cumartesi pazar çalıştırıyorum yani 4-5 gün araç yatıyor. İlk çalışmada Cold Start dediğimiz olayda arabayı çalıştırdığım da gürültülü ve hafif titreyerek çalışıyor. Bu durum araba yola çıkana kadar devam ediyor. Bakımları düzenli ve güvendiğim bir serviste yapıldığından dolayı ne yapılıp ne yapılmadığını kendi gözümle gördüğüm için şuana kadar bir sorun görmedim. Araba normal rutine döndüğündeyse en ufak bir ses vs. gürültü duymuyorum. Bence şahsi firkrim bu yönde olacak, aracınızın uzun süre çalışmaması ve özellikle normal rutinde geriye dönüşü olması bu nedendendir.He 2 günde 1 aracımı çalıştırdığımda zaten böyle bir olay olmuyor. tabiki bmw ile opel bir değil ama özellikle havalar soğuk olduğu dönemde bence çok büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama en iyi tavsiye COLD START yapılırken, aracınızı biraz çalıştırıp öyle yola çıkın.