İçlerinde İnsan YOKTU..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MadeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MadeN

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
hatırlarsınız yılbaşı akşamı ölen 7 genci ve doğalgaz müdürünün densizliğini insanlıktan uzak sözlerini..

işte bu utanmazlığın üzerine bir annenin evladına yazdığı o mektup..

Sevgili oğlum, aslında bu vahim olayı seninle paylaşmayacaktım, çünkü son 3 gündür yaşadıklarım, hissettiklerim kelimelere dökemeyeceğim kadar korkunç Çünkü kapıyı kırdırıp da o yedi gencecik çocuğu ilk bulan senin Teylan. Hani sen doğduğun zaman E ben hem kocanın hem de senin kardeşinim, şimdi bu bana Teyze mi diyecek hala mı?’ dediğinde annenin de Amaaan dert ettiğin şeye bak, Teyla der diye cevap verdiği can dostumuz.
Ben bu kadar hayat dolu, bu kadar çılgın bir insanın bir gecede böylesine çöktüğüne ilk defa tanık oldum oğlum. Bütün çocukları tek tek öptüğünü, uyandırmaya çalıştığını, yeğeni Özgürün üzerine yatıp da ısınmasını umduğunu söylediler ağlayarak.
- İçim çekildi sanki, edecek söz bulamadım
Ve o çocukların başında 4 saat boyunca savcıyı bekleyenlerden birisi senin baban. Bir kamu görevlisi lütfedip de gelemediği için tam 4 saat boyunca o çocukların cansız bedenleri karşısında durup da hiçbir şey yapamayanların yaşadıkları travmayı gördüm ben, gözlerindeki hüznü yaşadım. Baban da ben de öyle sarsıldık ki... O yüzden susacaktım, bunu sana yazmayacaktım. Böylesi bir anı olmasın istedim günlüklerinde.
Ama gazetelerde, televizyonlardaki insan kılığındaki yaratıkları görünce, bunu bilmen gerektiğini düşündüm. Dilerim ileride bu satırları okurken, Sahiden böyle insanlar var mıydı anne? dersin. Gördün mü hâlâ içimizdeki insanlığın hasta yatağından kalkacağına ilişkin safça bir inancım var oğlum.
Utanmadan dediler ki Yılbaşı kutladılar, içtiler, eğlendiler hem de kızlı erkekli. Zinhar günah. E sonunda olacağı budur…’
- Şaşırmadım Bunlar 7.4 yetmedi mi? diyebilmişlerdi
Beceriksizce cenazeleri karıştırdılar da ailelere sizdekini getirin, buradakini alın dediler. Sanki kazak değiştirir gibi, öylesine rahat, öylesine duyarsız ‘El insaftan başka kelime çıkamadı ağzımdan… ‘Şirketimizin değerini düşürüyorsunuz bu eleştirilerle dediler. Sanki giden bir evladın değerini karşılayabilecek şirket varmış gibiİnsanlığı, vicdanı ucuzlatmış olanların şirketlerinin değerini arttırmaya çalışmaları; hele de bunu daha çocukların cenazeleri bile kalkmadan, acılar ateş olmuş yakarken söyleyebilmesi üşüttü tüm benliğimi
- Ve kalkıp dediler ki çocuklar çıplaktı!!!’
Yuh olsun sana da, kalıbına da ve eğer baba isen babalığına da. Hiç utanmıyor musun o çocukların analarından babalarından? Hiç mi yüzün kızarmıyor, vicdanın sızlamıyor? Baban oradaydı oğlum ve giden o canlardan biri Teylanın oğlu, her şeyi, kıymetlisi, biriciği Özgürdü. İşte bu nedenle ben biliyorum ki o çocukların hepsi giyinikti Ama diyelim ki kıyafetleri yoktu ve diyelim ki çocuklar sevişiyordu, sana ne? Günah mı işliyorlar? Senin ruhun, yüreğin, aklın böylesine çıplakken o çocukların bedenleri çıplak olsa ne olmasa ne? Koştura koştura gittiğin cuma namazında kendilerini savunamayacak bu çocuklara attığın iftiranın günahını affettirebilecek misin be adam? Ah oğlum, öylesine içim yanıyor ki Ve bir yüce gönüllüye, Mevlanaya sığınıyorum gözlerimde yaşlarla:
- Ne insanlar gördüm üstlerinde elbise yoktu, ne elbiseler gördüm içlerinde insan yoktu
Annen, 3 Ocak 2009

fazla söze gerek yok..

Çıplaktı ,değildi,ne yaptılar yapmadılar,kim ne dedi hiçbiri beni ilgilendirmiyor.Beni üzen en önemli şey,o gençlerin cenazelerinin karıştırılmış olması!Bu nasıl bir hata!Zaten aileler yıkılmış,belkide bu dünya üzerinde yaşanabilecek en büyük acıyı yaşıyorlar.Evlat acısı!Ve sen diyorsunki"cenazeler karışmış."Bu ancak ülkemde olabilecek bir durum demekten kendimi alıkoyamıyorum.Bu kadar hassas bir olayda bu denli büyük bir hata yapanın aklından şüphe ederim.O açıklamaları yapan (!) insan gibi,bu hatayı yapan adli tıp görevlilerinin de görevden alınması gerekirdi...

askerler kafir, o yüzden depremin merkez üstü gölcüktü...

gençler yılbaşını kutladı, içki içti, hatta yarı çıplak sevişti...o yüzden de öldüler...

dinci geçinen bir herif ufacık kızı taciz etti, ki bu gayet normalmiş o anlayışa göre, 10 yaşında da evlenbilirler fetvası verdi biri, kız etkilenmedi diye bütün herkes seferber oldu, şimdi ortalıkta dolaşıyor...

annenin dediği gibi...

bu adamları ne kıldıkları cuma namazı, ne devlet imkanlarıyla gitiikleri haclar, umreler kurtarabilecek...

Bizim insanımız inanılmaz derecede cahil , yıllardır melik gökceğiin yalakalağını yapmış ve melik gökcek tarafından o makama getiirilmiş hırsız ,pis ,iğrenç bir insan , istediği kadar namaz kılsın , ibadet etsin bu adamların cennette yatacak yerleri yok , bizim dinimiz hoşgörü dini kim ne yaparsa yapar , günahı olan kişi öbür tarafta cezasını çeker , allahla kul arasındaki mezvzulara karışmayı ne çok seviyorlar anlamış değilim , gerci şimdiki politikacılarımızda aynısını yapıyor , garibana yardım parası topla dernek kur derneğin parasını cukka cebe indir , noldu kul hakkı yedin şimdi 10 kere hacca git bakalım cennete girebiliyonmu , Allahım sen bu insanlara akıl fikil ver AMİN

konu malum şahıs değil..

gençler yılbaşını kutladı, içki içti, hatta yarı çıplak sevişti...o yüzden de öldüler...

dinci geçinen bir herif ufacık kızı taciz etti, ki bu gayet normalmiş o anlayışa göre, 10 yaşında da evlenbilirler fetvası verdi biri, kız etkilenmedi diye bütün herkes seferber oldu, şimdi ortalıkta dolaşıyor...

annenin dediği gibi...

bu adamları ne kıldıkları cuma namazı, ne devlet imkanlarıyla gitiikleri haclar, umreler kurtarabilecek...

inanç olayı çok güzel anlatmış. önemli olan bu insanların bu yoz anlayışı nasıl kaptıkları. inanamıyorum ya bunların içinde hiçmi vicdan yok?

böye adiler bizim ülkemizde yaşadağı ve çoğaldığı sürece daha çok böyle şeyler yaşıycaz duycaz her tür vicdansızlığı ve pisliği yaparlar sonrada onlardan müslümanı yok:mad:

insanlar nezaman yobazlıktan , bağnazlıktan kurtulucak düzgün bi millet olucaz???Çıplaklardı yada değillerdi bundan kimene????Bu iftiraları atanlarada ,konusnalarada yazıklar olsun...

annenin dediği gibi...

sonuna kadar katılıyorum, helal olsun...

yarı çıplak falan orasını bilemeyiz allah rahmet eylesin hem yarı çıplak olunca sevişiyorlarmı oluyor belkide sevişmiyorlardır

Geri