HDI mı TDI mı JTD mı yoksa DTI mı???

MURAT_BG_91

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar benim hep merak ettigim sey arabalardaki sahip olduklari motorlardır... 206 da yada 307 de HDİ... Alfa Romeoda JTD... Passatta TDİ... Vectrada yada astrada DTİ... ama duyumlarima göre en ekonomigi HDİ... hangisiniin avantajlari ne dez avantajlari ne merak ediyorum... ASIL MERAGIM HANGISI DAHA EKONOMIK... VE AVANTAJLARI DEZAVANTAJLARI... bilgilerinizi paylaştıgınız icin teşekkürler...

HDI'ler yakıt ekonomisi olarak çok iyiler. TDI'ler ise hem performanslı hem de sorunsuz. JTD'yi bilmiyorum. DTI'leri bi yere koyamadım:)

keşke konu açmadan arama yapsaydın

her marka kendi ürettigi dizel için farklı bir isim koymus genelde benzerdir

hdi az yakar cdti iyi kaçar falan kesin bi sonuc vermez:)

onu bunu bılmem 1.4 hdı yakmıyor. 1.7 dti da yakmıyor. tdi ları ve jtd yı bılmıyorum. hem 1.7 dti, 1.4 hdi lar 85 90 sabıt hızla 4 lıtre yakıyor. daha az yakması da zordur dıye dusunuyorum

tşekkürler arkadaşlar... evet 1.4 HDİ 70 ps 206 100 km de 3.6 ya kadar inebiliyo yakıtta bu gercekten mukemmel... dedigiiz gibi 90 a filan sabitlendiginde 4 yakar... bırde ben 1.7 DTI astra gormustum ve oda ınanılmaz ekonomıktı 75 ps...

'DTI' motor, HDI VE JTD nin yanında eski teknoloji kalır.CDTI diğerleriyle karışılaştiralabilir. TDI'nda yeni çıktı common rail'leri.

Yeni Çıkan 1.3 CDTI ECOFLEX 95 HP 'de oldukça düşen yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor.Astra J 1.3 CDTI 95 HP Ecoflex'in şehiriçi verisi 5.1 litre idi yanlış hatırlamıyorsam

tdi turboşarjlı injeksiyonlu dizel sistem genelde valkswagen kullanır .dti bildiğimiz turbo dizel injeksiyon sistem crdi var common rail dizel cdti vs vs

bugun hep Peugeot 206 1.4 hdi araştırdım bazı yerlerde s.dısı 3.6 s. içi 5.5 veriyolar... bi yerde ise s.dısı 3... s.içi 4 lt yakıt verıyolar 100 km ye... ha bunlar ne kadar dogru ne kadar yanlıs tartısılır ama gercekten bu kadarda olmasa cok ekonomık... o goruntudekı (spor) o tarzdaki bi arac için en ekonomik o sanırım... dayet hoşuma gitti... birde Turbo Dizel bir motor HDI... turbo beslemeli yani... gayet dikkatimi cekti...

cok sık olmus bir şıkda ben söyledim dcı meganlarda onlar nasıl :):)

1.7CDTI şehir içi 5.3 nasıl ama

Geri