Hava yastığı (airbag) açılması hakkında?

ahmetokur

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bu hava yastıklarının kemer takmayınca açılmadığını söylüyorlar. Bir başka kesim ise alakası yok kaza yapınca açılır, kemerin takılı olup takılmadığı alakasız diyor.Bu arada kendi aracımın kitapçığında airbag konusunu okudum, bu konu hakkında bilgi yok. Nedir bu şehir efsanesinin aslı astarı?

Bu hava yastıklarının kemer takmayınca açılmadığını söylüyorlar. Bir başka kesim ise alakası yok kaza yapınca açılır, kemerin takılı olup takılmadığı alakasız diyor.Bu arada kendi aracımın kitapçığında airbag konusunu okudum, bu konu hakkında bilgi yok. Nedir bu şehir efsanesinin aslı astarı?

Emniyet kemeri takılı değilken hava yastığı açılmaz şehir efsanesi falan değil. Çünkü kaza anında emniyet kemeri takılı değilken sağa ,sola ,ileri savrulucaksınız ve bu yüzden hava yastığının verdiği anlık basınç size yarardan çok zarar verecektir. Firmalarda bu yüzden emniyet kemeri takılı değilken hava yastıklarını devreye girmesini engelliyor.

Emniyet kemeri takılı değilken hava yastığı açılmaz şehir efsanesi falan değil. Çünkü kaza anında emniyet kemeri takılı değilken sağa ,sola ,ileri savrulucaksınız ve bu yüzden hava yastığının verdiği anlık basınç size yarardan çok zarar verecektir. Firmalarda bu yüzden emniyet kemeri takılı değilken hava yastıklarını devreye girmesini engelliyor.

Bu eski araç ve yeni araçlara göre değişebiliyor yenilerin %99 u kemersizken açılmıyor

Kendi aracım ile yaptığım kazada kemer yada kemer tokası bulunmadığı halde tüm hava yastıklarını açmıştı araca suan kullandığım araçta ise kemer takılı olduğu halde açılmamıştı bildiğim kadarıyla hasar gören nokta sensore yakın değil veya sen sorun kendisi değilse açılmıyor kemerle ilgili bir durum yok en basitinden araçta tek kisiyken yolcu yastigida açılıyor buda zaten ispatı diyebiliriz

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Perde ve koltuk airbagleri kemer takılmaması durumunda açılmıyor diye hep duyduk ama sürücü ve yolcu ön hava yastıkları bundan etkilenmemeli. Eğer böyle bişey varsa cinayetdir bu. Eğer önden bi araca, duvara ya da ağaca çarparsak ve sensörü etkileyecek şiddette bir çarpma ise kafayı ön cama gömeriz. Bu da önemli bir nokta tabiki.

Araca binerken mutlaka kemer takalım, diğer yolcularıda uyaralım. İşimizi şansa bırakmayalım. Emniyet kemeri takmak maalesef ülkemizde eğitim seviyesi ile ilişik. Çok dikkatimi çekti bu durum.

Perde ve koltuk airbagleri kemer takılmaması durumunda açılmıyor diye hep duyduk ama sürücü ve yolcu ön hava yastıkları bundan etkilenmemeli. Eğer böyle bişey varsa cinayetdir bu. Eğer önden bi araca, duvara ya da ağaca çarparsak ve sensörü etkileyecek şiddette bir çarpma ise kafayı ön cama gömeriz. Bu da önemli bir nokta tabiki.

Araca binerken mutlaka kemer takalım, diğer yolcularıda uyaralım. İşimizi şansa bırakmayalım. Emniyet kemeri takmak maalesef ülkemizde eğitim seviyesi ile ilişik. Çok dikkatimi çekti bu durum.

Eğitim seviyesi dışında, pahalı araba/ucuz arabada kemer takma dikkatimi çekti benim.
Eğer araba pahalıysa modeli iyiyse (misal WV Passat,Jetta.. Ford Focus.. Opel Astra, insignia) genelde kemer takıldığını görmekteyim.
Araba ucuz ve değersizse (misal Şahin,Toros) çoğunlukla kemer takılmadığını gözlemliyorum...

Kemer takmak alışkanlık isteyen bir durum, kemer takmaya alışan birisi, aracı kullanırken birşeyin eksik olduğunu hisseder...
Airbag açılması/açılmaması konusunda halâ ikilem yaşıyoruz, yani şehir efsanesi devam ediyor. Kesin olarak açılmaz diyende var açılır diyende :maden:

Son düzenleme:
Valla hocam benim amcamin 2005 Vw Bora Pacific araci vardi bir arabayla kafa kafaya girdiler airbaglerin hicbiri acilmadi Amcamda dava acti kazanamadi emniyet kemeri takilmayinca açılmıyormus. Boşu boşuna 1 yil sürünüdu mahkemelerde. Ayrica bencede bunu bir zorunluluk haline getirin ben 5 senedir araba sürüyorum Babam sayesinde alışkanlık haline getirdim. Markete giderken bile kemer takiyorum.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende hayatında hiç kemer takmayan bi abinin 2 defa patlayıp airbag'e kafa attığını biliyorum :D

anladığım kadarıyla kimi araçlarda açılmayacağı varsa kemer felan farketmiyo :D

anladığım kadarıyla kimi araçlarda açılmayacağı varsa kemer felan farketmiyo :D

:-):-) kısaca öyle gibi

Geri