hava vakum deposu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ylm09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ylm09

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
:help: ustalarım bugün servise gittim sebebi ayağımı gazdan çekince arabanın göğsünün sağ tarafından inilti gelmesiydi.Suçluyu bulduk.Sağ sileceğin altında siyah bir plastikten yapılmış kutu.(bana hava vakum deposu)Ayağımı gazdan çekinde iniltisi içeri vuruyor.
Bu parça neddir arkadaşlar.Motorun yakıt hava karışımına bir etkisi varmıdır.Çünkü gazla bağlantılı olarak ses artıyor yada azalıyor.
97 astra 1.6 16v x16xe

arkadaşlar yanıtlarınızı bekliyorum:alkis:

arkadaşım senin sorunun çözmünü bende merak ediyorum anlaşılan bu parça arıza çıkarmayan nadir olarak bozulan bi parça değiştirmeni tavsiye ediyorum yada temizlet vs çünkü buna benzer bi sorun yaşayan yoksanıyorum.

Arkadaşlar bendede bu parça 2 yıl önce sıkıntı oluşturmuştu, parçanın adı muzzle bu sistem önce opelde hayata geçmiş bildiğim kadarıyla benzin depodan enjeksiyon kabinine girmeden önce sağ çamurluğun içinde (bende corsa var o parça oradaydı) benzini filtreden süzerek içeri alıyor ancak çalışma esası sanırım havayla alakalı çünkü yolda kalacak kadar uğultu çıkardığı için enjeksiyon kabinin altındaki ince vakum hortumunu çıkarınca sesi kesmişti.Daha sonra ustama gittiğimde bu parçayı yerinden çıkardık, tabi ben bu sesin depodan geldiğini sanmaktaydım. Parça silindir şeklinde diklemesine yerleşmiş içinde karbon filtre elemanı bulunan bir parça, yenisiyle değiştirince eski parçayı kırarak açtım üst katmanı havanın geçişini engelelyecek şekilde tüy vs gibi pislikle dolu olduğundan hava emişi tam anlamıyla gerçekleşmediği için uğuldama sesi gelmekteydi. Sizinde sıkıntınız bu filtrenin tıkanmış olması, değiştirince sıkıntı bitecektir. Bu arada söküp temizlemek mümkün değil çünkü baskılı şekilde kapatılmış bir kutu, yani yenisini almaktan başka çare yok, Eğer değiştirmeden yola devam ederseniz ve uğultu giderek artarsa havayı çekemediği için benzin deposunun kağıt gibi büşüşmesine neden olacaktır. Geçmiş olsun. Eğer parçayı bulmakta sıkıntı çekerseniz aldığım yere fiyatını sorarak öğrenebilirim Saygılar

çok çok memnun olurum birde parçanın adını sanını öğrenirsek iyi olur.Aynen tarih ettiğin parça bende sağ sileceğin altındaki kapalı alanda birde Arkadaşım bu parça motor performansını ve yakıtı etkiliyormu çoooooooooookkkk sağoooooooooooooll

ses çıkmadı sizden problemi çözdünüzmü ?

bende de ole bi sorun vardı benim usta v kayışı bilyası dağılmış dedi
sorun çözüldü senin sorunundan eminlermi çünkü aynı problemdi

parçayı sökmeden giriş borusundan bir miktar würth enjekte edin, sorun ortadan kalkıyor... boşuna değiştirmeyin

arkadaşlar benim arabamda bu konuyu ilgilendiren bir sorun var burada arkadaşların bahsettiği parça tam olarak ney ise benim arabada bu parçanın ucuna bağlı küçük hortum çıkmış ve rolanti 1500 de çalışıyordu aradım hortumu taktım şimdide rolantide stop ediyor o borudan kuvvetli bir aha emiyor ora kapanınca stop ediyor parçayı inceledim sökülecek gibi değil nedir bu kaç liradır bir bilgi verseniz ve şuanda arabama o hortum çıkık biniyorum zararı olurmu. teşekkürler

arkadaşlar benim arabamda bu konuyu ilgilendiren bir sorun var burada arkadaşların bahsettiği parça tam olarak ney ise benim arabada bu parçanın ucuna bağlı küçük hortum çıkmış ve rolanti 1500 de çalışıyordu aradım hortumu taktım şimdide rolantide stop ediyor o borudan kuvvetli bir aha emiyor ora kapanınca stop ediyor parçayı inceledim sökülecek gibi değil nedir bu kaç liradır bir bilgi verseniz ve şuanda arabama o hortum çıkık biniyorum zararı olurmu. teşekkürler
senın arızanın adı. "yakıt tankı havalandırma ventili". pahalı bi malzeme değil merak etme yenilenmesi gerekiyor sanırım çalısmadıgı ıcın rolantıyı bozar

Geri