Arkadaşlar bendede bu parça 2 yıl önce sıkıntı oluşturmuştu, parçanın adı muzzle bu sistem önce opelde hayata geçmiş bildiğim kadarıyla benzin depodan enjeksiyon kabinine girmeden önce sağ çamurluğun içinde (bende corsa var o parça oradaydı) benzini filtreden süzerek içeri alıyor ancak çalışma esası sanırım havayla alakalı çünkü yolda kalacak kadar uğultu çıkardığı için enjeksiyon kabinin altındaki ince vakum hortumunu çıkarınca sesi kesmişti.Daha sonra ustama gittiğimde bu parçayı yerinden çıkardık, tabi ben bu sesin depodan geldiğini sanmaktaydım. Parça silindir şeklinde diklemesine yerleşmiş içinde karbon filtre elemanı bulunan bir parça, yenisiyle değiştirince eski parçayı kırarak açtım üst katmanı havanın geçişini engelelyecek şekilde tüy vs gibi pislikle dolu olduğundan hava emişi tam anlamıyla gerçekleşmediği için uğuldama sesi gelmekteydi. Sizinde sıkıntınız bu filtrenin tıkanmış olması, değiştirince sıkıntı bitecektir. Bu arada söküp temizlemek mümkün değil çünkü baskılı şekilde kapatılmış bir kutu, yani yenisini almaktan başka çare yok, Eğer değiştirmeden yola devam ederseniz ve uğultu giderek artarsa havayı çekemediği için benzin deposunun kağıt gibi büşüşmesine neden olacaktır. Geçmiş olsun. Eğer parçayı bulmakta sıkıntı çekerseniz aldığım yere fiyatını sorarak öğrenebilirim Saygılar