hava patlaması

hasanferhatsen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar.2000 model astra cd aracım var.bir süredir arabamda 1000-2000 devir arasında gaz pedaline yüklendiğimde gaz yememe ve hava filtresinin olduğu yerde patlama sesi geliyor,yüksek devirlerde olmuyor.sanki araba havasız kalıyor gibi veya fazla hava geliyor tam olarak bilemiyorum.bu durum aracın performansını çok etkiliyor.araç soğuk iken bu problem çok belirgin. bununla birlikte tekleme olayı oluyor ateşleme modülü sağlam,bujiler sağlam bunların dışında fikri,bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.teşekkürler.

peki hava filtren sağlam mı baktın mı?

aracın lpg li mi?

aynı araçtan bende de var ve aynı durum bende de oluyor.gaza ani yüklenince 1000-2000 devir arasında, mesela 2. viteste.bunun adı hava patlaması mı oluyormuş.bilmiyordum.nedenini bulduğun anda burada paylaşırsan sevinirim.

hava filresinden olma olasılığı yüksek veya hava filresi dışında herhangibi bi yerden haricen hava alıyor olabilir...

arkadaşlar arızanız büyük ihtimalle bobinden yapıyor orjinal gm harici bobin kullanmayın

aynı sorun bi ara bende de vardı bujilerde sorun varmış değiştirdiler tak kesti bujilere iyi bi baktırın derim

merhaba arkadaşlar.2000 model astra cd aracım var.bir süredir arabamda 1000-2000 devir arasında gaz pedaline yüklendiğimde gaz yememe ve hava filtresinin olduğu yerde patlama sesi geliyor,yüksek devirlerde olmuyor.sanki araba havasız kalıyor gibi veya fazla hava geliyor tam olarak bilemiyorum.bu durum aracın performansını çok etkiliyor.araç soğuk iken bu problem çok belirgin. bununla birlikte tekleme olayı oluyor ateşleme modülü sağlam,bujiler sağlam bunların dışında fikri,bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.teşekkürler.

Egzosun tıkanmış.

aracın lpgsi sıralı diilse yapar...

katalizatör tıkanmışşsa geri tepme yapaiblir...yada ateşleme ayarından sorun olabilir...

Geri