Hareket halinde El freni lambası yanıyor ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ertem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ertem

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar , 2006 ashra h cdti aracım ile yolda giderken el freni ambası yanmaya başlıyor (ünlem işareti olan ikaz) aracı durdurup stop edip tekrar çalıştırınca normale dönüyor.
El freninin tutmasında yada frenlerde hiçbir sorun yok, daha öncede 1-2 kez yapmıştı . bu sabahta 2 kez tekrarladı biri evden çıktıktan sonra motor soğuktu diğeri ise 60 km yol gittikten sonra motor sıcakken. Sizce neden olabilir ?

balata sensöründe sorun vardır.

yag fren yagi az veya sanziman yagi..kontrol et

benimde basıma geidi daha once fren hidrolik yagını kontrol ettir derim... yag eksilince vermisti benimki...

peki bu fren hidrolik yağı nasıl birşey olacak , çalıştığım yerde depoda 3 kutu yağ buldum az az var içlerinde ikisinde DOT-4 yazıyor birindede DOT-3 hangisiyle tamamlayacağız.
Ayırca nerden tamamlanır bu yağ, yeri nerdedir. Servise gidinceye kadar idare etsin en azından...

Aracının el kitabında yazar dot3 veya dot4 die. Yag deposu içinde yine el kitabına bakmanı öneririm;)

sizin ki dot4 tür.corsa c lerde kaput fitilini söküp plastiği kaldırınca direk karşına geliyo h kasada bilmiyorum arkadaşlar yardımcı olur

yorumlar için teşekkürler , evet DOT4 müş ( kapağın üstünde yazıyordu ) yeride su deposunun hemen yanındaymış kaputu açar açmaz buldum :)
Minimum seviyeye kadar inmiş yağ , çok az ekledim bakalım. Birazdan eve giderken yanmazsa sorunu halletmiş olacağız.
saygılar.

Geri