Hararet ve Çekiş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aruda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aruda

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar

Benimde şöyle bir sorunum var. Yardımcı olursanız size çok minnettar olacağım.
Aracım 2001 model opel vectra cdx 2000 motor otomatik vites ve LPG li
araç hararet cıktığı zaman çekiş cok düşüyor sanki başka araca dönüşüyor
ama yol durumu düzelince hararet düşünce hiç bir sıkıntı kalmıyor.
devir daim termostat yeni değişti orjinal serviste cihaza bağladılar hiçbir sorun yok dediler

SAYGILARIMLA...

Merhabalar

Benimde şöyle bir sorunum var. Yardımcı olursanız size çok minnettar olacağım.
Aracım 2001 model opel vectra cdx 2000 motor otomatik vites ve LPG li
araç hararet cıktığı zaman çekiş cok düşüyor sanki başka araca dönüşüyor
ama yol durumu düzelince hararet düşünce hiç bir sıkıntı kalmıyor.
devir daim termostat yeni değişti orjinal serviste cihaza bağladılar hiçbir sorun yok dediler

SAYGILARIMLA...

Bu sorun hakkında konu açmıştım ve aynı dert. Fakat bir çözüm getiren yok gibi.

Hocam bu yüksek hararet işini sordum güvendiğim bi ustaya.Fanı erken devreye soksak fan habire çalışır ses yapar roleyi bozar gibi daha bir sürü şey söyledi.

Bi aralar tiponun fan müşürünün opellere uyduğu söyleniyordu.Berkay hocam siz denedinizmi bu işi.Bu kadar çabuk ısınmasından sıkıldım yağ uzun süre o sıcaklığa çıkınca özelliğini kaybeder diye düşünüyorum.Siz ne dersiniz halledelim atık şu işi?

ben forumda okumuştum 95 derecelik musur yerine 85likmi 90 lıkmı musur taktırmıştı biri ve sorunu çözmuştu.

yada böyle bişey yapabilirmiyiz bizim araçlardaki fanlar 2 kademeli sanırım ilk kademe biraz daha az yavaş dönüyor ikinci kademe daha hızlı ilk kademeyi daha hızlıya ceviremezmiyiz ki?

benim çift fanım birlikte çalısıyor. öyle baglandı ;) 92yi geçtiğini bilmem sıkışık trafikte ;)

benim çift fanım birlikte çalısıyor. öyle baglandı ;) 92yi geçtiğini bilmem sıkışık trafikte ;)

Herhangi bir sorun yaşadınızmı peki. Yani ustaların dediği gibi fan bozulur sürekli çalışır vs.

motorun çalışması sansıntılı oluyor mu ? verdiğiniz tepkilere geç kalma vs..

selam

Arkadaşlar bır çok kez opellerın fanı geç açtığını okudum burada hatta biri astra h ı 100 u geçtı yıne açmadı fılan demış. Benım 2005 model astra comfort derece 90 a geldımı fan ı açıyor. Çok nadır sıkışık trafıkte 90 a gelır genelde bende 86 88 bandında duruyor. Opel g lerde sonradan bu sorun gıdermış galıba br kaç sıkayet olunca......

Herhangi bir sorun yaşadınızmı peki. Yani ustaların dediği gibi fan bozulur sürekli çalışır vs.

öncelikle fan sürekli çalısmıyor. sadece normalde 1. fan devreye girer o yeterli olmazsa 2. fan devreye girer. benim iki fan aynı anda devreye giriyor. şuana kadar hiç bir problem yaşamadım ben. olabilecek tek sorun akü sorunudur ama yaklaşık 1,5 yıldır hiç sorun olmadı. ustanızla bir görüşün isterseniz.

Geri