Hararet sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uras35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uras35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1997 Model Opel Vectra'ya sahibim.Geçende tırmanma şeridini tırmanırken hararet göstergesinin 100'e çıkıp 0'a düştüğünü görünce arabayı yol kenarına çektim.Kaputu kaldırınca motordan çıkan devirdaim hortumunun patladığını gördüm.Usta getirip tamir işlemini yaptırdım.Kış bakımı içinde kırmızı antifiriz koydurdum.150 km yol yaptıktan sonra geçenlerde arabayı park ettiğim yerde alttan su aktığını gördüm.Kaputu açtığımda radyatörün yan kısmınının tırnaklarından açılarak su akıttığını gördüm.Ustaya gösterdiğimde araştırılması gerek dedi ve radyatörlerle birlikte motor contasının da araştırılması gerekir deyince başımdan kaynar sular döküldü.Böyle bir durum başına gelmiş veya bu konuda bilgi verecek arkadaşların acil olarak bana bilgi vermesini ne yapmam gerektiğini bildirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Ne araştırması yapacakmış. Bilimsel araştrma mı yapacakmış.
Bakmaya üşenmiş heralde. Çok değilse radyatör tıkayıcı işe yarayabilir belki.

araştırma konusunu anlayamadım:)
su kacagı biran önce gıderılmelı bence. önceden motorda su varsa sımdıde yenı antıfırız koyunca kacaklar ortaya cıkar

bence tüm su hortumlarını değiştirin zamanı gelmiş artık

arkadaşım antifiriz nedeniyle önceden oluşan küçük kaçakların gözü açılmış. bundan dolayı radyatör kaçırıyor. Bunun çaresi ise eğer radyatörde çok yani büyük kaçak yoksa onun ilacı var. radyatörün içine atıyorsun ve kaçaklar kendiliğinden kapanıyor. Ayrıca, tabiki hortumların kontrol edilip değişmesi lazım.

bendede olmuştu. conta yanmamıştır işallah. çok masrafı var.

Şimdi ben ne yapmalıyım.

Dün akşam arabayı ustaya bakması için bıraktım.Bügun sabahta kötü haberi aldım.Usta moturu bilgisayara bağlandığını contanın yandığını masraflarla birlikte 1000 Ytl veya üzeri bir masrafla tamir olacağını söyledi.Bu durumda siz olsaydanız ne yapmayı tavsiye ederdiniz.Belirttiğim usta küçük bir dükkanı var,acaba birde arabayı bir kaç servise daha mı göstersem.Bana akıl verirseniz çok sevineceğim.

Büyük bi ihtimal ilk suyu boşaltmasında conta yanmıştır.
Ama 1000 tl olacağını sanmam. Bikaç usta gezmen faydana olur. 8-9 ay önce baya bi bakımla conta değişimini 500 tl ye yaptırmıştım.

ne bılgısayarmıs helal olsun conta yandıgını söylemış.
sen bı kac yere göster bence

ne bılgısayarmıs helal olsun conta yandıgını söylemış.
sen bı kac yere göster bence

O bilgisayara virüs girmiş olmalı ustam. :kop:

Geri