Hararet Problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TOPRAK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TOPRAK

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar Bugun Araba Da Ibre 100 Dereceden Sonra Ani Bir Hizla 10 Saniyede 110 Derece Ye Cikti Kaputu Actim Fan Calismiyordu Klimayi Devreye Soktum Fakat Ibre Dusmedi Hic 5 Dakika Kadar. Stop Ettim 5 Dakika Ve Tekrar Calistirdim Arabayi Fan 90 Derecede Devreye Girdi Bu Olay 2 Hafta Evvel De Olmustu Ve Dur Kalk Larda Oluyo. Uzun Yolda Izgaradan Gecen Hava Radyatoru Soguttugu Icin Hararet Cok Cikmiyo. Kiymetli Bilgilrinizi Paylasirsaniz Sevinirim.iyi Calismalar.

arabanın suyunu kontrol et
hararet munsurunden olabılır

Ama Arabada Su Var

Aynı sorunla 2 ay boyunca uğraşmıştım. Radyatörle akünün arasında alta doğru panele sabitlenmiş parmak gibi siyah renkli bir rezistans mevcut. Orjinali piyasada bulunmuyormuş ( her nedense ben de anlamadım, parçanın görevi böylesine önemi iken ) Ford'larınkini takıyorlar. Fan rezistansı diye geçiyor. İzmir'de işçilik dahil maliyeti ( 120 parça+20 işçilik)140 YTL. oldu. İyi pazarlık yapın, gerekirse parçayı kendiniz temin edin, çünkü Ankara'daki bir usta parçanın 40 YTL olduğunu söyledi.

Ama Arabada Su Var
Bu arızada ilk önceleri araç su eksiltmiyor. Zorlanma artarsa kalorifer musluğunu bozuyor. ( Onun fiyatı da serviste 70 YTL) Tedbir alınmazsa su kaynatmalar, hortum kaçırmaları şeklinde devam ediyor.

önemli ve acil bir sorun bu. hemen tamir ettirmen gerekli. mazallah hararetten motoru yiyebilirsin.

benım ıbre 90 ı goremıyor kısın :D

kışın uzun yolda benim ibre 80 i ancak buluyor... ama dur kalklarda 90 ancak geliyor...

hararetin 100'lere geldiği sıra aracı stop edip hemen çalıştır eğer hararet düşmüsse ibrende ozaman kutup başları oksit yapmıştır.Fazla kurcalamadan yeni kutup başlarıyla değiştir.Düzeliyor.Benim başıma geldi buna benzer bir olay.

Arkadaslar Aracin Sorununu Cozduler Fan Musuru,fan Rolesi,yedek Su Kapagi Degisti Ve Daha Sonra Motor Ile şase Arasina Topraklama Kablosu Cekildi. Ve Sorun Bitti.

Geri