Hararet çok düşük.

serkan53

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arakadaşlar merhaba
2001 vectra 1.6 arabamda hararet 80 i zor görüyor hep düşük seyir ediyor. Bu da fazla yakıt olarak bana dönüyor. :(
Yakıt karışımından dolayı geçenlerde arıza ışığı yaktı 2 gün sonra kendi kendine söndü.
Arabada katalizör arızasından dolayı taktırdığım headers tan sonra hararet biraz düşmüştü. Geçenler de bakımda Bor katkısı da kullandım. bu sefer bu hararet olayı dikkatimi çekti.
Servisteki usta termostatdadır dedi arıza, bunlarda 92 derecelik termostat var, termostat kaçırıyordur dedi. Bunun olması mümkünmü. Termostatı değiştirmek benim sorunumu giderirmi?
Bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

termostat derim

termostat değişimi % 99 çare olur..

aynı şekilde 80 derecede duruyor ve üzerine çok nadir çıkıyor ben de termostattan şüpheleniyorum fakat bu durumua normal diyenlerde var

Evet benimde sürekli 80-82 arası duruyor sabit normal değil demi bu.

wahler ve behr iyi markalar ben behr olanını yaş indirimi vs derken 50 liraya almıştım..Genleşme prensibine göre çalıştığından kaliteli malzemesi olan uzun ömürlü olabilecek bi parça alın..kolay kolay arızalanmaz bi daha zaten..
Bu arada ben değiştirdim 85 dereceye sabitledi dim dik duruyor,yakıt azaldı,aracın kondisyonu yerine geld..Önceden gaz vermeyince 70 lere kadar düşüyordu..sonradan öğrendim ki çok sakıncalıymış.

Peki benimde değiştirmem mi gerekiyor.

Termostat +57

Geri