Ynt: hangi şirketin mazotu daha iyi?
bu konu güzel oldu...
Bu zamana kadar hep Shell (V-Power)kullanıyordum, kalitesine de kefil olurdum fakat 1 ay önce yarım depo mazot aldım (sürekli aldığım istasyondan) aracım resmen can çekti, gaz pedalı sağır oldu, en kısa mesafede bile fan açtı... hemen bir başka Shell'e gittim ve üzerini tamamladım, düzelmedi. Würth marka enj. temizleyici kullandım, yine düzelmedi.
Servise gidip aracı bilgisayara bağladık ve manuel olarak dpf temizliği yaptık araç kendine geldi. PO'dan yakıt aldım ve araç eski performansına geri döndü.
Taa ki, bayramda memlekete gidip -nasılsa yıllardır bildiğim istasyon diyerek- tekrar Shell'den yakıt alana kadar!!! Evet, yine Shell'den aldım ve araç sağırlaştı, kısa mesafelerde fan açmaya başladı. 2 farklı şehirde 3 farklı Shell istasyonu ve sonuç rezalet!!!
En son aldığım yakıtı biraz harcadım, gidip tekrar PO'dan yakıt aldım ve şimdi düzelir gibi oldu, fan açmıyor ama eski performansında da değil. Tekrar servise gidip DPF temizliği yaptırmayı ve bir daha asla Shell'den yakıt almamayı düşünüyorum...
Kendim yaşamasam zor inanırdım Shell gibi bir firmada böylesi bir durum olabileceğine ama bizzat yaşadım ve artık Shell'den yakıt almam...