Gündüz farına dönüşebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sas_sas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sas_sas

Kayıtlı Kullanıcı
35-İzmir
Slmlr,

2011 Corsa D 1.4 111. yıl ürünü dedikleri bir araç aldım..
Bu seride gündüz farı yokmuş.

Ancak Farın üst kısmında sinyal verince birlikte yanıp sönen iki tane sarı ampul var, üstdeki biraz büyük, diğeri daha küçük.

Üstdeki ampul gündüz farı gibi çalışacak şekilde bir modifikasyon yapılabilir mi? Evet ise nasıl?

Şimdiden teşekkürler..

Ynt:

Tabiki yapılabilir. Ama farın açılması lazım. Bu da bence sikintili durum. Onun yerine far almanız daha mantıklı.

Ynt: Gündüz farına dönüşebilir mi?

Ben ise fara dokunmadan ampullerden birini led ampul ile değiştirip bağlantısını da modifiye edip kontak üzerinden yapmak şeklinde düşünmüştüm..

sas_sas link' Alıntı:
Ben ise fara dokunmadan ampullerden birini led ampul ile değiştirip bağlantısını da modifiye edip kontak üzerinden yapmak şeklinde düşünmüştüm..

LED ampül takılabilir onda sıkıntı yok :)

Yapılabillir.

Led takıp beslemeyi aracın çakmak soketinden alabilirsiniz. Bizim araçlarda çakmak, kontağı açınca devreye girer. Kontağı kapatıp şoför kapısını açtığınız anda ise devreden çıkar.

Kendi aracınızın çakmağına bir cihaz bağlayıp deneyin. Sizde de sistem bu şekildeyse, kontağı açtığınız an gündüz farınız yanar ve kontağı kapatıp şoför kapısını açtığınız an söner.

Bu en basit ve pratik yolu. İyi bir elektrikçi bulursanız; bağlayacağınız ampulu DIM'leyerek gündüz şiddetli, gece farlar açıldığında kısık yanmasını da ayarlayabilir.

Geri