Lpg düşmanları arkadaşlarım daha önce hiç sağlam çalışan lpg sistemli bi araba kullanmadılar, performans kaybı ve sorun yaşamazsın standart takılmış bir lpg sistemiyle. 29 kuruş 6 litre benzin tüketimine denktir, ve şehir içinde sen o motorla 11 litrenin altında yakıt tüketimiyle gezemezsin antalya gibi bir şehirde. Ben 1.9CDTI vectra ile antalyada 10.5 litre ortalama şehir içi tüketimle gezdiğimden kesinlikle yorum yapabiliyorum bu konuda.
LPG taktır kesinlikle, önemli birkaç husus var onları yazayım.
1- elektrik tesisatına müdahale etmeden montaj yapılmalı
2- lpgye geçiş ısısı çok düşürülmemeli
3- fakir karışıma ayarlanmamalı, enjektör püskürtme zamanları uygun milisaniye ayarına göre yapılmalı
4- hortum mesafesi ve enjektör konumu, emme manifoldu gibi ince konular bamgüm yapılmamalı.
5 - en önemlisi uygun enjektör ve regülatör kullanılmalı.
Bu şekilde montaj yapılan hiç bir araba sorun yaşamaz, 200bin km lpgde yolculuk yapan tanıdıklarımız var. Vectra serisinin en sevilen 1.9CDTI motorlu olanını sahip tüplü araba alıyorsam bir bildiğim vardır

Dynoya bindirdiğim arabamın motor gücü lpg sisteminde %90 görünüyor, ki yılların yıpranmasıyla benzinde de bu güç çıksa başımın üstünde yeri vardır, lpgde de bu gücü görmek sevindirici.