GörünmezLik Giysisine Bakın

DOHCLINE

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
21 Haz 2008
Mesajlar
389
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Tokyo Üniversitesi’nde gerçekleştirilen sunumda bir Japon bayan tarafından giyilen giysi tam olarak görünmezlik sağlamasa da arkasındaki obje ve kişilerin görünmesini sağlayacak kadar şeffaf bir görüntü oluşmasını mümkün kıldı.
Optik kamuflaj teknolojisi, giysinin sırt kısmında bulunan bir mercek tarafından algılanan arka plan görüntüsünün, kıyafetin ön tarafına yansıtılarak şeffaflık hissi verilmesi prensibiyle çalışıyor.

CERRAHLAR VE PİLOTLAR DA FAYDALANACAK
Bu teknolojinin gelecekte askeri alanlarda olduğu kadar, ameliyatlar sırasında kendi ellerinin ve ellerindeki aletlerin görüşlerini engellemesinden rahatsız olan cerrahlar ve kokpit yerlerinin inişler sırasında şeffaf olmasını isteyen havayolu pilotları tarafından da kullanılması bekleniyor.

4ke3fr5.jpg
 
değişik bi sistem. Acaba kaç gün dayanır dış ortam kullanımda. Ya da enerjiyi nerden alıyor? Genelde bu tip şeyler çok teorik kalıyor, umarım bunu okul projesi seviyesinde bırakmazlar. (Genelde kısa vadede para kazandırmadığı için olduğu gibi bırakılıyor bu tip şeyler)
 
abi kadının gövdesindeki 3 lünün sağında bir araba var!.. o arabanın bir kısmınında sanki kadının sol kolunun altından görünmesi gerekir gibi geldi bana!.. feykmi ne?
 
abi kadının gövdesindeki 3 lünün sağında bir araba var!.. o arabanın bir kısmınında sanki kadının sol kolunun altından görünmesi gerekir gibi geldi bana!.. feykmi ne?
sağ kolun ordaki bisikletlide de bi tuhaflık var
 
abi kadının gövdesindeki 3 lünün sağında bir araba var!.. o arabanın bir kısmınında sanki kadının sol kolunun altından görünmesi gerekir gibi geldi bana!.. feykmi ne?

enteresan bi çalışma olduğu kesin de kollar nolucak onu anlamadım bu caponlar eksi yaptılar heralde
 
inanmayı çok isterdim ama çok uçuk bi fikir gibi geldi bana:(
 
bu kareyı hatırlıom feyk olacagını zannetmıyorum bilim-teknik dergısınde okumustum ... maddelerın atomlarında oynama fılan yapıolarmıss cok degısık bı calısma hatta bu olayı okuyunca metalurji ve malzeme muh. merakım artmıstı ...yıldız teknık unı dede buna benzer bı calısma yapıldıgını duymustum ne kadar dogru bılmıyorm :confused:
 
çok ilginç yaa
 
bu çoook eski bir olay. ben 4 sene önce falan görmüştüm bu fotoğrafı. fake değil. hatta videosu var. çocuk kitaplığın önünde top tutuyo. yüzünün önüne getiriyo kendi görünmüyo ama arkasındakiler görünüyo falan.
 
Geri
Üst