Genel bakım yaptırdım , sizce fiyat normal mi !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan scuf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

scuf

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bugun nihayet arabayı alalı ilk bakımı yaptırdım , 570 TL ye mal oldu biraz tuzlu geldi haliyle , araba KM 93 binde şu bakımlar yapıldı

Genel bakım ve Değişenler ,

- Diş açma
- sağ rot kolu
- benzin filtresi
- 4 tane buji
- hidrolik
- triger seti
- rot ayarı

genel bakımda bu işlemler yapıldı , arabayı almadan önce triger değişti demişti adam ama şerefsiz değiştirmemiş kopma noktasına gelmiş tam zamanında geldiniz dedi usta , satan kişi komple triger değişti demişti ama sadece kayışını değiştirmiş .Sizce bu bakıma bu kadar fiyat biçilmesi normalmi ilk defa bi servise götürüyorumda fiyatlar ne bilmiyorum eğer normalse sürekli buraya giderim artık , bana biraz tuzlu geldi ama işçilikleri ve malzemeleri kaliteli , yan sanayi yedek parçalar bile almanyadan getirtiliyormuş .

Ha birde fren diskleri değişecek onlarda 300 civarı bişey tutar dedi ama bir daha ki aya artık , çok incelmiş frene fazla yüklenme kırıılabilir dedi.

çok gibi...

hava filtresi, yağ, yağ filtresi, polen filtresi, balatalar da kontrol edilmiştir umarım.

fiyat bana da biraz tuzlu geldi. bi sonraki bakıma birkaç servisten fiyat alarak gidin. bakımları yaptırdıktan sonra değil, yaptırmadan önce fiyat yorumları istemeniz menfatiniz icabı olacaktır.

hayırlı olsun.

Filtreler kontrol edildi onlar sağlammış değişmesine gerek yok dendi zaten kople bi baktılar eksik olan yerleri söylediler ona göre değiştirdik , ben bir kaç yerden fiyat almıştım sanayide normalde orada yaptırmaya kalksam 400 civarı tutardı heralde ama işçilik ve malzeme kalitesi düşük sanayide adamlar yan sanayiden ne bulursa takıyorlar 3 te 1 i fiyatına o yüzden bi özel servise baktırayım dedim , fren disklerini 1-2 yere daha sorup öyle değiştireyim o zaman çünkü bu kadar bakıma 600 Tl civarı bir miktar banada biraz pahalı geldi doğrusu.

Ben opel Astra H'min 68.000 bakımını yazayım madem...
1.İki rot kolu da değişti
2.Castrol Magnatech Yağ Koyuldu
3.Motorsilk Yağ Katkısı Koyuldu
4.Benzin deposuna Motorsilk Depo Katkısı Koyuldu
5.Yağ Filtresi Değişti
6.Hava Filtresi Değişti
7.Polen Filtresi Değişti
8.Bujiler Değişti
9.Rot Balans ayarı yapıldı
10.Ön tekerlerlerdeki disk fren balataları değişti
11.Frenlerin (El Freni Dahil) ayarları yapıldı (Yapmak zorundalar zaten)

Daha da aklıma bir şey gelmiyor. Bildiğim tek şey benden önceki araç sahibinin ( Yani Aslen karakol komutanımın :D ) pek arabadan anlamaması, sadece arabaya binip gitmesi.

Ben 6 taksitle 500 lira para ödedim... :) Normal geldi. Ama senin işin içinde triger seti falan da var. Bilmiyorum ama yine de pahalı olmuş seninki galiba. Bu arada benim arabamda triger seti de yok. Zincir var. Arabadaki tek kayış motorla şarj dinamosu arasındaki kayış. Çok seviyorum arabamı yaaa :D :D :D :D :D :D :D

Ayrıca sanayiye götürüp arabanı ellerine teslim edersen dediklerinde haklısın ama gidip başında duracaksın... Alacaksın ustayı gireceksin deposuna. Önce malzemeleri çıkartacaksınız. Sen hangi markayı istiyorsan onu çıkartacak. Tabi GM olmasına özen göstereceksiniz. O da mı olmadı. Tutup Opel Yedek Parçaya götüreceksin ustayı alacaksın oradan orjinal parçaları, çatır çatır da pazarlık edeceksin. Götürüp taktıracaksın ustasına ustalık parasını da vereceksin olup bitecek. Servisler adamı kötü öpüyor bence. Ayrıca serviste çalışan adam da sanayiden gelmiş adam sonuçta. Ve genelde dükkanı batıp da Yetkili Servis'te çalışmaya muhtaç olan insanlar. Araç böyle nadir bulunan bir araç olmadığı sürece her zaman temiz ve bilindik bir özel servisten yanayım. Tabi bir de devamlı gittiğin bir yer olacak. ;) Muhabbeti de kurdun mu bak keyfine. Benim kadar arabasına düşkün bir insan olamaz. Tüp taktıramıyorum kıyamadığımdan. Ben emanet edebiliyosam (Başında durmak kaydıyla) herkes emanet edebilir.

bence fiyat normal

Fiyat çok değil. Normal sayılabilir. Pazarlıkta biraz daha ısrarcı olmayı dene. Ben de aynı şeyleri geçen sene 490 liraya yaptırmıştım. Ama yaptırdığım işlemler sizin yazdıklarınızdan fazlaydı.

ön balata
arka balata
tiriger seti
devirdaym
ön fren diski
v kayışı ve rulmanları
askı rotları
rot başları
arka oynak burçlar
benzin filtresi
antifiriz
520 tl + 150 tl işcilik.
özel servise yaptırmıştım.

resmi servisde yapıldıysa zaten normal bir triger değişimi bakım dahil 500-600 tl arası o yüzden bana göre normal geldi.

Geri