Gaz Pedalından Gelen Hafif Tıkırtı

lorddemon

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,

2011 Astra H 111 Otomatik kullanıcısıyım. Bugün çok taşlık ve dağlı tepeli yollara gittim.

Aracımda herhalde bugün den sebep diye düşündüğüm gün içerisinde 2 kere başıma geldi ilk hızlanma safhalarında sanki gaz pedalına bişiy ama çok ince bişiy vurup çekiyor tıkırtı çıkartıyor sonra kesiliyor 1sn sürüyor. Sonra sürüş boyunca bir daha yapmıyor. 2 kere geldi deme sebebimde arabayı part ettim eve çıktım sonra 1 saat sonra yine işim çıktı yine aracı kullanmaya başladım yine 1 kere yaptı sonra yapmadı.

Şanzıma geçişlerinde arabanın gitmesinde bir sıkıntı yok.

Yarın yetkiliye götürecem ama yorumlar ne olabilir sizce. Gaz pedal civatası diyen olmuş biraz araştırdım.

O ses ESP'nin devreye girme sesidir,meraklanacak birşey yok...

teşekkür

merhaba,

teşekkür ederim bilgilendirme için. Ben yine içim ferah etsin diye servise de gösterecegim. Ama ESP den böyle bir ses nasıl gelir yani diğer araçların hiç birinde bu yokken ESP devreye girme sesi araba sadece çalışınca bir kere mi devreye girer bir daha yolda yapmaz mı özellikle de dikkat ettim ilk kalkış sırasında yokuş aşağı yada yokuş yukarı iken o tık tık sesini duyuyorum gaz pedalina çarpan yada vuran tıkırtıye sebep olan şeyi yada sesi.

Geri