Garaj kapası konusunda görüşlerinize ihtiyacım var

cagatay16

VIP Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
Evi aldığımızda sürgülü tip profil demir+saç kapalam garaj kapısı vardı bugüne kadarda öyle durdu. Fakat eskiden evin önündeki asvalt bozuktı ve araçlar mecburi yavaş geçiyordu. Yeni asvalt yapılınca cadde de 200 metre kadar düz ışık hızıyla geçiyorlar resmen. Belediye kasiste koydu fakat milletimiz grme özürlü olduğundan ne tabelayı göryor nede kasisin üzerindeki fosforlu boyayı biri araç yere inince hakimiyeni kaybetse bizim garajın kapısına çarpacak. Bende bu yüzden garajın kapısını sağlamlaştırmak istiyorum. Şeklini çizdim siyah yerler eski profille herhalde 1.5 yada 2mmdir. Ben kırmızıları yaptım 40x40 3mmden. fakat aralarıda doldurmak istiyorum. Ara kısımlara X mı demir kaynatsam yoksa yere paralel 6-7 sıra kayatsam kapı daha sağlam olur. Kapı dıştan 1.5 mm baklava şeklinde kabartma saçla kaplanmış.

Fazla profil kullanmak kapıyı ağırlaştırır, bu durumda kapıyı dik tutan düzeneğe, hatta üzerinde gelip gittiği kızağa takviye yapmak gerekir. Ben olsam kapının her tarafına değil de, sadece ortadaki yatay profile bir destek yaparım o kadar. Zira o kapıya çarpan bir araç mutlaka kapıya az yada çok bir hasar verecek, belkide kapı yerinden çıkacak dolayısı ile üstüne devrildiği her şeye hasar verecektir, kapı ne kadar ağırlaşırsa vereceği hasar da o derece fazla olacaktır.
Ankara'da eski evimizin garaj kapısı senin şeklini çizdiğin kapı gibiydi Garajın girişi de çok dik bir rampanın bitimindeydi. Kamyonların kasasından dökülen tüp, su bidonu, kavun karpuz ....., kışın karda buzda kayan araçlar soluğu bizim demir garaj kapısında alırdı. Kapının profil çerçevesi sağlam olduğu için sorun yaşamadık ama ağırlığı nedeniyle açıp kapamak büyük sorun oluyordu.

Fazla profil kullanmak kapıyı ağırlaştırır, bu durumda kapıyı dik tutan düzeneğe, hatta üzerinde gelip gittiği kızağa takviye yapmak gerekir. Ben olsam kapının her tarafına değil de, sadece ortadaki yatay profile bir destek yaparım o kadar. Zira o kapıya çarpan bir araç mutlaka kapıya az yada çok bir hasar verecek, belkide kapı yerinden çıkacak dolayısı ile üstüne devrildiği her şeye hasar verecektir, kapı ne kadar ağırlaşırsa vereceği hasar da o derece fazla olacaktır.
Ankara'da eski evimizin garaj kapısı senin şeklini çizdiğin kapı gibiydi Garajın girişi de çok dik bir rampanın bitimindeydi. Kamyonların kasasından dökülen tüp, su bidonu, kavun karpuz ....., kışın karda buzda kayan araçlar soluğu bizim demir garaj kapısında alırdı. Kapının profil çerçevesi sağlam olduğu için sorun yaşamadık ama ağırlığı nedeniyle açıp kapamak büyük sorun oluyordu.

Savaş abi alttaki köşebent rayı çift kat yaptım onun altındaki betonda çökünce 3 yıl önce c35 hazır betonla söküp sabitletmiştik. Alt taraf oldukça sağlam. Benim amacım olurda araba çarpasa yamulsun ama kapı yarılıp parçalanmasın. kapının sağından ve solundan 2şer adet sürgü yaptım sürgüler profilin içine giriyor, bunlarıda 12lik demirle beton duvarlara ankrajladım kapının içeri doğru çıkması imkansız oldu diyebilirim. Ayrıca kırmızıyla çizmediğim bölümse duvarın arkasında kalıyor sokak kısmında.

Demir+profil kapı kaynakları sağlam olduğu sürece kolay kolay parçalanmaz, eğilir o kadar. Bizim eski evin oradaki dik rampada tüp kamyonunun arka kapağı açıldı, kasadan düşün tüpler soluğu bizim garaj kapısında aldı, hafif eğilmeler oldu ama kapıda parçalanma falan olmadı. Bence profillerin kaynağını sağlamlaştırıp, ortadaki kayıta (gerek varsa) boydan boya bir destek yaparsan yeterli olur. Kırmızı çizgilerle belirlediğin yerlere destek verirsem içim rahatlar dersen "X" veya "/" tarzındaki bir destek yeterli olur.

Demir+profil kapı kaynakları sağlam olduğu sürece kolay kolay parçalanmaz, eğilir o kadar. Bizim eski evin oradaki dik rampada tüp kamyonunun arka kapağı açıldı, kasadan düşün tüpler soluğu bizim garaj kapısında aldı, hafif eğilmeler oldu ama kapıda parçalanma falan olmadı. Bence profillerin kaynağını sağlamlaştırıp, ortadaki kayıta (gerek varsa) boydan boya bir destek yaparsan yeterli olur. Kırmızı çizgilerle belirlediğin yerlere destek verirsem içim rahatlar dersen "X" veya "/" tarzındaki bir destek yeterli olur.

Kırmızı çizgileri ben yaptım o zaman içine X şeklinde profil yapayım eski kayaklar ne derece sağlamdır hiçbir fikrim yok kendim yapmadığım için

Geri