Frenlere Çare

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ESRİYEN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ESRİYEN

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Dostlar yaz tatilimi adana ve civarındaki yaylalarda geçiriyorum.Buralarda düz yolda sorun yok ama tatilde gittiğim yerlerde aşırı sıcak ve virajlı eğimli yollar yüzünden benim astara g nin arka teker balataları sürekli yanıyor.Mangaldan nasıl duman çıkarsa benim arabanın arka tekerleride aynı şekilde.Kaç defa servise götürdüm tekerde sıkma falan yok.Balatadan olabilir dediler.Benim araçta arka tekerlerde disk yok.Şimdi sorum şu.

1-Acaba bunun sebebleri ne olabilir.
2-Kalitesiz balatadan olabilir mi?
3-Eğer arka balataları değiştirrsem bana sorun ve ses yapmayacak hangi markayı tavsiye edersiniz.Teşekkürler.

Not:Frene herkes kadar basıyorum ve inanın arabamın huyunu bildiğim için frene basarken dikkatli oluyorum.:sorry:

İnişte aracı boşa alıp frenle mi iniyorsunuz, yoksa uygun viteste kompresyona bindirip mi iniyorsunuz ?

kalitesiz balatadan olabilir. orjinal kullanmayı deneyin bide... almanlar her zaman bi adım öndeler bu konularda... bi de arkadaşın dediği gibi yokuş inerken boşta değil uygun vitesde inin.

+ 1

araç yüklü olduğu zaman ani frenlemelerde çıkabiliyor o duman

araç yüklü olduğu zaman ani frenlemelerde çıkabiliyor o duman
Ya fren çok çabuk ısınıyor.Söylediğim gibi frenlere bakıldı sıkma falan yok.Öyle boşa alıp sürekli frenle aracı yavaşlatan biride değilim.Arka balatalar için hangi marka tavsiye edersiniz.

valla kardeş bi daha baktır o zaman... belki el freni telinde sorun vardır. çekip bıraktığında belki tel bırakmıyordur. ustalar hiç el frenini çekip bırakıp sonra teker dönüşü normalmi diye baktılarmı.. nitekim benim başıma gelmişti. tel altta bükülmüştü.. çekince bidaha bırakmıyordu...

Geri